Mennyi a normális hízás?
Ez nagyon jó kalkulátor! Csak arra figyelj, hogy a magasságot méterben kell megadni, nem centiben.
Köszi az eddigi válaszokat!
Én 46 kg-ról indultam, most 52,8 kg vagyok a 161 cm-hez képest. Valójában sehol nem látszik rajtam ez a néhány kg változás, kizárólag a hasamon.
Szerintem attól függ. Én kb. 10-12 kiló felesleggel kezdtem, nekem kajak azt mondták, hogy ne hízzak. Keressek egy dietetikust, állítsunk étrendet össze és ne hízzak. Meg adtak egy papírt arról, hogy dupla annyi a kockázatom a súlyom miatt a terhességi cukorra, mint a normál populációnak és ha kialakul a terhességi cukrom, a testömegindexem meg marad ennyi vagy nő, akkor mennyivel nő az esélye a túl nagy súlyú babának, annak, hogy elakad, meg a toxémiára is hányszorosan nagyobb esélyem lesz. Sőt már az első trimeszterben menjek cukorterhelésre is. Csak és kizárólag a 26.2-es BMI miatt. Én kicsit csodálkoztam, mert sokkal túlsúlyosabb anyuka ismerőseim vannak, igaz máshova járnak, de egyiknek se mondtak semmi ilyesmit.
Mondjuk nem bánom a dolgot, én féltem is attól, hogy most akkor majd hízni kell, meg pont elkezdtem fogyni mielőtt teherbeestem, aztán vége mindennek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!