Én naponta 1000mg C vitamint, Femibiont, 500 mg Magnerotot, 1600 NE D vitamint és kálciumot. Annyira ellentétes információkat olvasni a szükséges vitaminokról, például a C vitamin ártalmas hatásáról terhesség alatt ?!?! Ti miket szedtek?
Én elevitet szedek, mellé b6 vitamint. A terhescitaminban minden benne van, ami kell. Persze szükseges hozzá a megfelelő táplálkozas :) hiába szedsz 10 vitamint, ha pl mekis kaján élsz.
2017. máj. 22. 14:58
2/12 anonim válasza:
A terhesseg elso 12 heteben vit d es folsav kell.
A 12 het utan kismama vitamin.
B6 semmire nem jo magnezium felesleges tuladagolasa rosszulletet okozhat es a multiban van.
C vit tuladagolas komoly veszely a vesere
2017. máj. 22. 15:09
3/12 anonim válasza:
Zoldseg gyumolcs teljesorlesu termekek mogyoro dio huvelyesek sok turo es novenyi feherje kell
Ez melle kismama vitamin ennyi eleg
2017. máj. 22. 15:13
4/12 anonim válasza:
Femibion (jelenleg már II-es), magnesii citrici 500 mg (2*1 reggel-este) placenta previa miatt.
Szerintem felesleges ennyi vitamin de főleg a zsírban oldódóak a femibion mellé. Nem tudom káros-e, mert nem vagyok orvos de ha rákeresel a napi szükségletekre (átlag) akkor kiszámolhatod, hogy pl a D vitaminból 1500-2000 NE elég és az még van a femibionban is, így aztán kitudja, hogy kell-e neked mindkettő egyszerre.
C-t én akkor szedtem amíg terveztük a babát. E-t és D-t is. Mg-t a görcsökre az elején most azért amit írtam(egyébként az se jó ha sok mert nekem hasmenésem lesz tőle ls sokaknak másoknak is) Ca-t én nekem nem igazán ajánlották. Tejterméket azt igen. Szerintem nagyon jól lenne a baba úgy is ha csak a femibiont eszed. Legalábbis nálunk tökéletesen alakult eddig minden és én így tettem.
2017. máj. 22. 15:32
5/12 anonim válasza:
Szia!Én csak a Czeizel 2 -est eszem.Plusz most kálcium pezsgotablettàt.A védőnő szerint ez bőven elèg.
2017. máj. 22. 15:40
6/12 anonim válasza:
Femibiont ès folsavat szedek, ès sok gyumolcsot eszek, neha kiulok egy kicsit a napra napozni de nem sokaig.
2017. máj. 22. 16:54
7/12 anonim válasza:
Folsavat, magnéziumot és omega 3-at.
Egy évig, a terhesség előtt szedtem Gravidát, de 7 hetesen elkezdtem hányni tőle. Aztán próbáltam a Hipp Natalt, de az meg már önmagában émelyítő..
2017. máj. 22. 18:36
8/12 anonim válasza:
Nekem a Czeizel vitamin mellett 2x1 vasat kell szednem, én is szedek még magnézium citrátot, szintén 2x1-et. Ezeket minden nap. Időnként iszom egy kalcium pezsgőtablettát, illetve omega 3-at, C-vitamint por formájában az ásványvizembe szoktam szórni, de ezt sem minden nap. 2000 NE D-vitamint heti 3-szor javasolt a doki, bár most a napsütéses időszakban ezt lecsökkentettem, mivel a ccZeizelben is van. És a vérképem miatt, mivel alacsony lett a hemoglobin szintem, a két vastabi mellett a doki Humet-R nevű folyadékot is javasolt. Ebben elég sok fémes cucc is van (a vas mellett szelén, magán, kobalt stb.)
2017. máj. 23. 08:37
9/12 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Azt még elfelejtettem hozzáírni, hogy a Czeizel-féle terhesvitaminban nem túl sok összetevő van. Nincs benne sem vas, sem A-vitamin, sem kalcium, sem omega 3, és magnéziumot is nagyon keveset (100 mg) tartalmaz. Más terhesvitaminokban sokkal több összetevő van, de nem biztos, hogy hatékonyabb a felszívódásuk. Ezért szedek mellette időnként egyebeket is, orvosi javaslatra persze.
2017. máj. 23. 12:00
10/12 anonim válasza:
most 2. trimeszterben vasat, c vitamint (kell a vas felszívódásához), d3 vitamint. néha magnéziumot, folsavat, szelént. nőgyógyász állította össze, hogy miket szedjek. (első trimeszterben elevitet szedtem és mellé még pluszba is folsavat. szintén orvos javaslatára)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!