Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Evés után hasfájdalom. Mit...

Evés után hasfájdalom. Mit csínáljak? Valakinek ötlete?

Figyelt kérdés
15 hetes vagyok.A probléma evés utàn fàj a hasam,màr enni sincs kedvem.Hol 2 napig semmi majd vissza tér.Salvuz víz,édeskömény tea ezeket probàltam màr,de nem hozta meg az eredményt.Szénhidràt csökkentett ételeket eszek,mert àllítolag ez segít.De nem vàlt be.3 kg fogytam.Valakinek hasonló probléma?Úgy szeretnék màr egy jót enni...
2017. máj. 17. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Jelen. Mit takar a CH csökkentett étel? Miket eszel, ami után fáj a hasad?

Én nem tudok cukros, zsíros, olajos, fűszeres ételeket enni. Gyorsfagyasztott kizárt, gyorséttermi kizárt. Hétvégén ettem egy jó gyrost, hát nagyon megbántam.

33 hkm

2017. máj. 17. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, a borsmenta gyorssegélynek. Ugyan a gázképződésben nem segít, de a szélgörcsökre szuper, ha nem extra gáz a helyzet.
2017. máj. 17. 21:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Pl:Teljes kiőrlésű kenyér,kerülöm a lisztes cukros dolgokat,zsírban sűtök.Tojàst ràntottàt csínàltam vacsíra 5-6 falatnàl màr meg kelett àlnom,mert kezdödőtt a hasfàlyàs.Van hogy egésznap azt eszek amit akarok semmi probléma,de a rosszabb napokon teljesen mindeggy mit eszek...
2017. máj. 17. 21:52
 4/6 A kérdező kommentje:
A borsmentàt nem ajànlotta a védőnő.
2017. máj. 17. 21:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Felejtsd el a teljes kiőrlésű dolgokat, azokat sokkal nehezebb emészteni, azoktól nekem napokig olyan, mintha sziklák lennének a hasamban.

Szerintem a szénhidrátcsökkentés is hülyeség ilyenkor (kivéve ha cukrbeteg vagy, vagy pedig gyorsan hízol, mert akkor nyilván szükséges), de én terhesség elején csak édes péksütiket bírtam megenni, minden mástól hányingerem volt, és még örültem, hogy ezek jólesnek. Tojást a 30. hétig nem bírtam enni, mert fájt tőle a gyomrom. Pedig amúgy szeretem.

Viszont terhesség előtt nem bírtam megenni az almát, mert fájt tőle a gyomrom (kb. ez az egy dolog volt, amit nem bírtam), most meg simán meg tudom enni és kívánom is.

Fura dolgok ezek. :) Szerintem ami nem válik be, azt ne csináld tovább, és azt edd, amit kívánsz, ne az egészséges dolgokra koncentrálj. Remélhetőleg pár héten belül megoldódik a problémád magától, és akkor már oda tudsz figyelni jobban.

2017. máj. 17. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:

A rozstdús étkezés okozhat puffadást. A rostszegény étkezés meg székrekedést. :(

Nekem orvos javasolta a borsmentát, nyilván nem literszámra.

Hányszor eszel egy nap? Én mióta átálltam a napi 5-re, teljesen felkelt az emésztőrendszerem. A kaja attól puffaszt ha olyan (pl TK kenyér de nekem muszáj), de nem ragadnak be a gázok és a székrekedés is megoldódni látszik.

Én már sütőzacskóban sütök amúgy. Pl a jó rántott csirkemell helyett simán sütőben megsütöm, így semmilyen gondot nem okoz.

Egyébként a legdurvább puffadás 16 hetes korig tartott, utána jobb lett, de én alapból puffadásra hajlamos vagyok.

2017. máj. 18. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!