Ha utolsó mensitől nézem 7. hetes vagyok, ha peteéréstől, akkor a 3. hetes. Engem az idegesít, hogy nem kell gyakran pisilnem, pedig már állítólag kellene. Ugye ez nem baj?
Szia
Miért kellene? Ez hülyeség. Nekem pl kb a 12. héttől kellett....
25 hetes kismama
A nagykönyv szerint igaz az, hogy két hét van az utolsó mensi és a peteérés között, mégpedig ez is csak egy 28 napos ciklus esetében van így. Ha hosszabb a ciklusa, akkor simán lehet 3 hét vagy akár hosszabb időszak is a kettő között. A sógornőmnek például 45-48 napos ciklusai voltak amióta az eszét tudja és 30-35. napon volt általában peteérése, de volt és ez volt a lényeg. Az ő esetében több, mint négy hét volt a peteérés és az utolsó mensi között, annyi történt, hogy először a kiskönyvébe az utolsó mensi alapján írták be a várható születési időpontot, majd a 12. hét körül uh alapján módosították a reális értékre, mert a magzat a gyakorlatban annyival fiatalabb volt.
A kérdezőnek: ez tényleg ne idegesítsen, nem mindenkinél jelentkezik a gyakori pisilési kényszer ilyen korai terhességnél. Nekem a tizedik hét után volt.
Ha nem is lesz más tüneted, akkor adj hálát az égnek, hogy megúszod, nem az a lényeg, hogy szenvedősen menjen az első trimeszter, hanem az, hogy a baba fejlődjön. Én például egyszer sem voltam rosszul, nem hánytam, nem émelyegtem, nem fájt a fejem, csak fáradtabb voltam és nyűgösebb.
Nem kell sokat pisilni egyáltalán. Én 26 hetes vagyok, de egyáltalán nem kell sűrűn pisilnem járnom, éjszaka sem keltem fel eddig 1X sem, és jól vagyunk mind a ketten.
Nincs olyan, hogy kötelező terhességi tünet.
Van akinél mindegyik megjelenik, másnál csak némelyik, a szerencsésebbeknél meg egyik sem.
A lényeg az, hogy napi 1,5- 2 l folyadékot igyál.
Köszönöm a kedves válaszokat!!!!!!!!!!!!!!!!
Megnyugodtam... :-)
Boldog babavárást nektek és problémamentes terhességet kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!