Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A fogantatás napja. Pontosan...

A fogantatás napja. Pontosan ez mit takar?

Figyelt kérdés
Ez az együttlèt napja vagy a beágyazódàs napja?nincs jelentősège csak nekem màr zavaros.olvastam,hogy fogantatáskor màr 2hetes terhes vagyok.hát mi pl nem is voltunk 2hèttel előtte együtt,akkor hogy is van?
2017. máj. 4. 15:19
 1/7 anonim ***** válasza:
34%

"olvastam,hogy fogantatáskor màr 2hetes terhes vagyok."

Ne már ...

Az az a nap, amikor megfogan benned a gyerek. Az nehéz lenne 2 hetes terhesen ...

2017. máj. 4. 15:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Neten talàltam egy oldalon,ezèrt is kèrdeztem,hogy mi is pontosan a fogantatàs mert semmi olyat nem talàltam ahol ne kevernènek bele :)
2017. máj. 4. 15:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel peteeres kb felidoben van, es nagyon nagy valoszinuseggel akkor tortenik a megtemekenyites vagy a fogantatas is, igy naptar szerint valoban kb 2 hetesnek lehet mondani a terhesseget...persze ez inkabb matematikailag, es inkabb utolag lehet ezt igy szamolni, mikor mar bizonyitott vagy beigazolodott a terhesseg, mert addig ugye a terhesseg tenye is eleg kerdeses...
2017. máj. 4. 15:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Fogantatás,amikor a két sejt találkozik és egyesül.

Mivel a kiszabadult pete csak 1 napig él, így vagy az ovu napja vagy az azt követő.

De nem az aktus napja, mert a kisfickók min. 1 napot mennek, mire a petevezetőig érnek és ha még nincs ott az érett pete, akár 5-7 napot is várhatnak rá.

2017. máj. 4. 15:41
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

Figy, a fogantatás a petesejt és a spermium egyesülésének napja. Ez az együttlétet követő 1-3 napban történik meg kb.

Azért vagy ilyenkor már "két hetes" terhes, mert NEM a fogantatás napjától számoljuk a terhességi heteket, hanem az utolsó menstruációtól, mivel NEM tudjuk, hogy pontosan melyik aktusból, mikor történt a valódi megtermékenyítés, és így könnyebb számolni. Később az UH méretek alapján korrigálnak, de az elmúlt évtizedekben ezt a rendszert használták.

Tehát ha valaki az egyik hónap elsején menstruál, és a hónap 14. napján esik teherbe, akkor két hetes terhes _papíron_. Amikor a következő hónap közepén orvoshoz megy, négy héttel az aktus után, akkor lesz hat héttel a menstruáció után, és ezért mondjuk hat hetes terhesnek, pedig az embrió maga négy hetes. Érthető?

2017. máj. 4. 15:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyjàbòl :/
2017. máj. 4. 16:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Mivel a terhességet az utolsó menstruàció első napjàtól szàmoljàk, ezért írjàk hogy 2 hetes voltàl.

Lényegébdn 1-2- hetes terhesség nincs. De az orvosoknak a menstruàciód a fix időpont, mivel nem tudni utólag, hogy mikor volt pontosan peteérésed, beàgyazódàs stb.

2017. máj. 4. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!