Van itt valaki, aki a terhessége alatt egyszer sem volt orvosnál?
Milyen orvosnal? Nogyogyasznal, fogorvosnal? Nem mindegy.
Amugy nagy felelotlenseg. Csak buta no csinal ilyet.
Az első és a második szülésem alatt is volt a kórházban olyan, aki nem tudott semmilyen orvosi papírt felmutatni.
Érdekes volt, na, meg egyben ijesztő is.
1. Egy igazán jól szituált hölgy érkezett felvételre (pont a folyosón voltam a felvételénél), aki bevallása szerint csak rokonlátogatóba érkezett a városba, és semmilyen babás eredményt vagy iratot nem hozott. 2 óra múlva megszült, és csak azt vettük észre, hogy külön kórtermet kap, na meg rendőri őrizetet. Kiderült, körözték 1,5 éve, orvost nem látott csak szüléskor.
2. 4 évvel később is belefutottam egy ilyen esetbe: 14 éves kislányt vakbélgyanúval hoztak a szülők a sürgősségire. Megcsászározták téraránytalanság miatt.
Ritka szerintem... Vagy inkább elenyésző...
De akik nem jártak orvosnál: veszélyben lehet a baba, a mama is. Nem jár támogatás és szülésnél nem tudják előre a szülésznők és az orvos, hogy mire kell figyelni.. Van-e fertőzés, baktérium, vércukor, stb. A baba egészséges-e? Jól fejlődött? Ha valakit ez nem érdekel, akkor ott szerintem gond van..
Vagy ez is egy újabb "stílus", modern felfogás? Vagy minek nevezzem..
Én mondjuk nem is adnám haza a gyereket egy ilyennek, ez elég konkrétan kimeríti a kiskorú veszélyeztetését...
egy gyejós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!