Ez normális terhesen? (Pulzus es vernyomas)
4 nappal ezelott 111 volt a pulsus és a vernyomás 100/51
2 napja
117 a pulsus
Es vernyomas 101/60
Ma pedig
A pulzus 99 es 90/52 a vernyomas
Ma vagyok 5+1
Nem minden terhesnek de sokaknak. Baratnom is szenvedett vele az elején. Mutatta az elobb a kiskonyvét. De persze attól nem biztos h normális. Szerdán rákerdezek az orvosomnál h szerinte ez meddig okés.:)
Koszi a valaszokat. Ment a zold
Nekem is magas a pulzusom, de nekem alapból is magas volt, terhesség nélkül is, és nem találták meg az okát.
A nőgyógyász és a háziorvos azt mondta, hogy normális (nekem is kb. 99-119 között szokott lenni), a kardiológus viszont azt mondta, hogy jó lenne, ha nem menne 100 fölé. De hát ez nem rajtam múlik...
Viszont a vérnyomásod szerintem NAGYON alacsony, ezzel érdemes lenne kardiológushoz menni, mert az alacsony vérnyomás is veszélyes, nem csak a magas.
Alapbol 120 a pulzusom nyugalomban. Terhesen megnovekszik mindenkinek, ekkor 140-160 kozott volt. Semmi gond nem volt, egyszer csinaltak a 9 honap alatt szivultragangot, ennyi.
A tiedet nem neveznem magasnak.
Attól függ. A tiedet nem nevezik normalisnak
Nem terhesen 60-70 ! A Pulzus !!! Az mar mas teszta h nem okoz a magas pulzusod gondot. De azzal ne ámits h normális. Nekem nem terhesen 65 volt 2 honapja! Es a vernyomasom 120/89 ;) szval kicsit eltevedtel h NEM terhesen mi az átlag! En csak azzal nem vagyok tisztában h TERHESEN mi a normalis!;)
Nem mondtam, hogy normalis, ezt hol olvastad ?
Egeszsegugyi diplomam van, tudom mik az ertekek, koszi!
Leirtam a peldat, hogy 140-160 as pulzussal is minden gond nelkul ki lehet hordani a terhesseget, mellesleg szinte vegig dolgoztam a korhazban.
Tehat ezert irtam, hogy nem kell berezelni egy 110- es pulzustol!
Egyebkent ismered a helyes meres szabalyait?
Felkeles utan, nyugalomban, kave, tea, csokolade elott, zuhanyzas elott merni?
Ha lemesz a lepcson es ittal egy teat es ugy mered, az mar emel az erteken. Ha meg ezen a 110 - es erteken stresszelsz, az is emel rajta.
De teljesen felesleges ezen az oldalon barkinek is segitseget adni...
Az meg altalanos iskolai tananyag, ha alacsony a vernyomas, akkor emelkedik a pulzus, igy kompenzal a sziv.
1. Nem rezeltem be, tájékozódom, sosem voltam terhes, 2 évig szenvedtem a teherbeeséssel, azzal van egyedül tapasztalatom
2. Tudom , hogy mikor és hogyan mérjem mert (sajnos) 7-14 éves koromig rendszeresen mérni kellett!
Én a vernyomassal nemtudok csak mit kezdeni! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!