Kinek van pajzsmirigy alulmukodese?
Figyelt kérdés
Terhessegem elott kiderult hogy p.alulmukodesem van.Akkor 0.30-4.20 (normal ertek) de nekem akkor 5.22 volt.kozbe terhes lettem.7 hetes vagyok most megismeteltuk es most 6.19.azt mondta a doktorno hogy ne aggodjam szerinte ez jo ertek es lehet hogy a terhesseg is befolyasolja.Szerintem nem normalis ha 4.20 folott van joval.Lehet baja a babanak???Mar egyet elveszitettem!Azt mondta nem kell gyogyszer csak ismeteljuk meg a vervetelt a het korul.Masnak van ilyen?Tenleg jo az ertek?2008. okt. 14. 13:44
11/16 anonim válasza:
oké, várom, de probálj meg pozitivan gondolkodni és igyál jódikum ásványvizrt vagy jodid vizet mert a alulmüködésre kell a jód, és a babának sem árt. a jódikum elég drága de közértben is lehet kapni, a jodid vizet én ilyen biobolt félében vettem, ahol gyogyteák, meg fülgyertya ilyenek kaphatóak. gondolj arra minden rendben lesz. laila
12/16 anonim válasza:
nézd meg a solymosi honlapját www.konzilium.hu laila
13/16 anonim válasza:
Szia!
Nekem is PM alulműködésem van. Már a terhesség előtt is előfordult, hogy 6 körüli TSH-m volt, de akkor az endokrinológus azt mondta nem kell gyógyszer, csak figyelni kell rá (negyed évente labor). Mikor terhes lettem, akkor viszont azt mondta minden képpen kell gyógyszert szednem, és az FT4, FT3 értéket is figyelni kell. 8 hetes koromtól szedek L-Thyroxint, 8 hetente kell vérvételre mennem, és az eredmények alapján határozta meg a doki a gyógyszer ennyiségét. Én amiatt aggódtam, hogy nehogy ártson a gyógyszer a babának, ezért rá is kérdeztem a dokinál. Azt mondta, ha nem szedném akkor lenne baj, mert nő a vetélés kockázata!
Mindenképpen keress fel egy endokrinológust, vagy pajzsmirígy ambulanciát!
14/16 anonim válasza:
Nekem is alulműködésem van, és ezt ráadásul a 12. héten vették észre, szedem a gyógyszert(L-Tyroxin), és havonta kell járnom vérvételre meg kontrollra. Most 38. héten vagyok, és minden rendeben van:) Ne aggódj, sokan nem is tudnak az alulműködésükről mégis szülnek pár babát:)
15/16 anonim válasza:
szia laila vagyok nem irt még a solymosi választ?
16/16 A kérdező kommentje:
Nem sajnos!De van idopontom Endokrinolodushoz nov.26 -ra otthon magyar orszagon.A gond az hogy akkora mar 14 hetes leszek.Remelem nem lesz baj addig!Gygyszert nem akarok szedni addig mert nem tudom mennyit es hany grammot vehetek be.Szoval csak varni tudok!De megorit!!!!
2008. okt. 22. 15:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!