Van olyan terhesség alatt, hogy "normális" hízás? Ti mennyit híztatok eddig?
Az ideális hízás mértéke 9-12 kg.
Ebből a baba súlya nagyjából 3,4 kg,
a méh súlya 0,9 kg,
a méhlepény 0,7 kg,
a magzatburok és a magzatvíz 0,8 kg,
az anya vérmennyiségének növekedése 1,2 kh,
a folyadékvisszatartásból eredő többlet (vizesedés) 1,4 kg,
zsírlerakódás (erre a szoptatás során lesz szükség) 3 kg,
a mell megnövekedett mirigyállománya 0,45 kg.
Én a 20. hétig nem híztam, a 20-30. hét között 5 kilót, de sokallom én is, mert a baba most fog majd még sokat nőni.
Az elsö terhességem alatt 12kg-t híztam.Ebböl 8 kg a 6. hónapig,onnantól 1 hónapot semmi hízás és a végéig még 4kg.Haza +1kg-al mentem,kislányom 3060gramm volt.Ezután nagyon gyorsan lement még 6kg,pedig nem voltam tulsúlyos.
Most 24 hetes vagyok ès megint az elején már rakódtak a kilók (eddig 6kg).Viszont kezd csökkeni az étvágyam,s szerintem most sem lesz ez több mint annó.Egyik babámmal sem volt hányingerem,rosszullétem.
Köszönöm mindenkinek, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat. Részemről ment a zöld minden egyes válaszhoz, őszintén szólva nem is értem hogy lehetne egy válasz haszontalan csak azért, mert valaki kevesebbet hízott. Mint ahogy ki is derült, minden szervezet más, valaki többet hízik, valaki kevesebbet.
Barátnőim és orvos elmondása alapján én a 80-at lőttem be nagyon maximumnak, az ugye 15+ lenne a teherbeeséshez képest. Eddig szinte mindenki azt mondta, hogy kb 10 kiló mínusszal hagyták el a kórházat szülés után. Ha 5 kiló fölösleggel jönnék ki az még beleférne. De aztán majd a végén kiderül hogy lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!