Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan terhesség alatt,...

Van olyan terhesség alatt, hogy "normális" hízás? Ti mennyit híztatok eddig?

Figyelt kérdés
Én 14 hetes terhes vagyok és eddig 3 kilót híztam. Ezt egy kicsit soknak érzem, félek, hogy ha így folytatom, akkor nagyon el fogok hízni. 173 cm magas vagyok és 65 kilósan estem teherbe, a 12. héten 63 voltam, most pedig 66. Ha nem eszem 3 óránként, akkor rögtön hányok és persze semmi egészséges nem megy le a torkomon. Reflux miatt eleve sok zöldség és gyümölcs ki van zárva. Azt remélem, hogy ha végre elmúlik a folyamatos hányinger, akkor majd oda tudok figyelni az étkezésemre és nem fogok ilyen ütemben hízni. Nyilván nem ez a legfontosabb kérdés a várandósság alatt, mert a baba egészsége a lényeg, csak kíváncsi lennék mások tapasztalataira.
2017. ápr. 27. 11:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%

Az ideális hízás mértéke 9-12 kg.

Ebből a baba súlya nagyjából 3,4 kg,

a méh súlya 0,9 kg,

a méhlepény 0,7 kg,

a magzatburok és a magzatvíz 0,8 kg,

az anya vérmennyiségének növekedése 1,2 kh,

a folyadékvisszatartásból eredő többlet (vizesedés) 1,4 kg,

zsírlerakódás (erre a szoptatás során lesz szükség) 3 kg,

a mell megnövekedett mirigyállománya 0,45 kg.

[link]

Én a 20. hétig nem híztam, a 20-30. hét között 5 kilót, de sokallom én is, mert a baba most fog majd még sokat nőni.

2017. ápr. 27. 13:13
 12/24 anonim ***** válasza:
79%
Az első kislányomnál kb 7 kg-t híztam, (174 cm és 60 kg voltam előtte) és én is inkább a terhesség első felében a legtöbbet. Az utolsó két hónapban kb 2 kg-t ebből. 3600 gr lett :-)
2017. ápr. 27. 13:56
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Érdekes, hogy aki 5-8 kilót hízott az le van pontozva, akik 12-15-öt azok meg fel.
2017. ápr. 27. 14:03
 14/24 anonim ***** válasza:
72%

Az elsö terhességem alatt 12kg-t híztam.Ebböl 8 kg a 6. hónapig,onnantól 1 hónapot semmi hízás és a végéig még 4kg.Haza +1kg-al mentem,kislányom 3060gramm volt.Ezután nagyon gyorsan lement még 6kg,pedig nem voltam tulsúlyos.

Most 24 hetes vagyok ès megint az elején már rakódtak a kilók (eddig 6kg).Viszont kezd csökkeni az étvágyam,s szerintem most sem lesz ez több mint annó.Egyik babámmal sem volt hányingerem,rosszullétem.

2017. ápr. 27. 14:40
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat. Részemről ment a zöld minden egyes válaszhoz, őszintén szólva nem is értem hogy lehetne egy válasz haszontalan csak azért, mert valaki kevesebbet hízott. Mint ahogy ki is derült, minden szervezet más, valaki többet hízik, valaki kevesebbet.

Barátnőim és orvos elmondása alapján én a 80-at lőttem be nagyon maximumnak, az ugye 15+ lenne a teherbeeséshez képest. Eddig szinte mindenki azt mondta, hogy kb 10 kiló mínusszal hagyták el a kórházat szülés után. Ha 5 kiló fölösleggel jönnék ki az még beleférne. De aztán majd a végén kiderül hogy lesz.

2017. ápr. 27. 14:49
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát... a 10 kg mínusz a kórházban csak akkor fog összejönni, ha vizesedsz. Ha nem, akkor kb. a gyerek súlyának duplálja fog lejönni, tehát ha pl. 3,5 kg a gyerek, akkor -7 lesz. Ha nagyon vizesedsz a végén, és az kijön (vagy kihajtják), akkor viszont jóval több is lehet, mint 10.
2017. ápr. 27. 15:09
 17/24 anonim ***** válasza:
86%
Akkor Te csak egy kilót híztál!
2017. ápr. 27. 20:32
 18/24 anonim ***** válasza:
58%
Nah, én a szüléssel csak 5 kilót adtam le, nem is értem. Ja és utána nem hogy lement a vizesedés, hanem a gyerekágyon konkrétan rádagadt a lábam a papucsra...
2017. ápr. 27. 20:35
 19/24 anonim ***** válasza:
58%
96al kezdtem 180cm magas vagyok! 119el mentem szülni! Nagyon szégyeltem magam...de olyan mértékben elkezdtem vizesedni az utolsó hónapban hogy az számomra hihetetlen volt már! Gyerekágyon még durvább lett azt hittem szétreped a bőröm főfeg a lábfejemen! Kb 1hetes lehetett a lanyom akkor éreztem hogy eltünt a víz...rendesen tudtam hajlítani az ujjaimat! 2hónap után 94kg voltam! Tehat kimagaslóan sokat híztam! 😣
2017. ápr. 27. 22:04
 20/24 anonim ***** válasza:
29%
19s vagyok! Még annyi hogy én is 14 hetes várandós vagyok és 1kilót fogytam eddig! Tényleg minden terhesség más!
2017. ápr. 27. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!