Angliaban elo kismamak! Mi tortenik elso alkalommal a midwife-nal? Mirol beszelgettek, miket fognak kerdezni? O az a szemely akitol barmi segitseget kerhetek?
A barmi segitseg alatt ertem azt is, hogy surgosen el kell koltoznunk egy masik lakasba, de penzszukeben vagyunk, de szeretnek jo kornyezetet biztositani a babanak, stb. Ilyen kerdesekben is segit?
Mi egyebrol lesz szo?
11 hetesen megyek hozza eloszor.
Nem, nem az o dolga. ( 10 eve NHS nover vagyok, nem a mi dolgunk a a penzugyetek) . Ha penzszukeben vagytok talan varni kellett volna, keszuljetek fel, nem olcso egy gyerek itt sem. A heti 20 £ child benefit pelenkara eleg lesz. A munkahelyeden erdeklodj a maternityrol, de csak a 25. het utan esedekes.
Ha tapszer kell , itt nincs receptre mint otthon, heti 20-30 font stb, nezzetek szet a Bootsban.
Booking appointment, 1 oras lesz kb. kikerdez betegsegekrol a csaladban, veteles, abortusz, te egeszseged, vernyomast mer, vervetelre ir beutalot, kiszamolja mikor szulsz, ilyesmik.
Kb ugy van, ahogy az utolso valaszolo irja.
Idoben nekem kb 2 ora volt az atlag, de volt, hogy tobb. (Hatszor jartam mar vegig a bookinggot es az elso trimeszteres dolgokat, mert sajnos tobb vetelesem is volt.)
Rengeteg kerdes van, ami az egeszsegugyi elozmenyekre vonatkozik. Veled kapcsolatos a nagyja, de a csaladi kortortenetet is kerdezik. Korabbi mutetekrol, terhessegekrol, szulesekrol, ha voltak, a meglevo gyerekekrol is kerdeznek, ha mar vannak. Munkahelyrol is valamennyit, de nem reszletesen, inkabb csak a munkakort, a partneredrol is van nehany kerdes ezzel kapcsolatban.
Ezen kivul van vervetel, vernyomas, suly es magassag meres.
Plusz ilyenkor kapsz idopontot a tovabbi vizsgalatokra (scan, GTT, ha kell, kovetkezo korhazi konzultacio), plusz megadjak a community midwife adatait, hogy vele is egyeztess idopontot. Legalabbis a mi kornyekunkon ez igy mukodik, de korhazankent mas lehet az eljaras.
A lakhatasi korulmenyekrol nem tudok nyilatkozni, mert ilyen kerdesem nekem sohasem volt, de soha nem is kerdezett ilyesmit senki tolem. Maganelettel kapcsolatban max annyi kerdes szokott lenni, hogy bantalmazo kapcsolatban elek-e, volt-e ilyen jellegu problema esetleg a hazassagomban. De mivel nem volt a valaszok, igy ezen tovabb is lendultunk, gondolom hogyha lenne ilyen gond, akkor tovabb iranyitanank valamilyen szervezethez.
Szinte kizartnak tartom, hogy lakhatasi/penzugyi problemakkal a midwife foglalkozna, arra viszont van esely, hogy meg tudja neked mondani, hogy hol kaphatsz ezzel kapcsolatban felvilagositast.
Nem erdemes kulfoldon szulni,nem eri meg. Nem annyira bababarat,foleg Anglia nem,mint pl.a mi "draga"magyarorszagunk. Ok a 24.-ik hetig kivegzik a magzatot. Le.szarjak a gondjaidat,penzugyi priblemaidat,foleg ha emmigrant vagy.
Ez van.
Koszi a valaszokat, bar nem olyan jellegu velemenyekre voltam kivancsi hogy iteljetek meg mert penzszukeben vagyunk, vagy cinikusan megjegyezni hogy beszelem-e a nyelvet, miert ide szulok gyereket stb. Nem is ertem ezek a kerdesek hogy jonnek ide. Arra nem gondol senki hogy a penzszuke nem feltetlenul azt jelenti hogy elszorakoztuk a penzt, hanem egyeb varatlan esemenyek is johetnek, de ezt nem fejtem ki, a kerdes nem is errol szolt.
Azert merult fel a kerdes mert egyik ismerosom ezt allitotta, de en is furcsanak talaltam, hogy a midwife dolga ez lenne, ezert gondoltam hatha van masnak tapasztalata, igy rakerdeztem.
Koszi azert, szep napot mindenkinek.
Utolso, nem ettol fugg, hanem attol, hol laksz. En brit vagyok, es London vonzaskorzeteben 12 ev a varolista.
Ha fentebb eszakon, akkor kevesebb.
Mi birminghamben lakunk, parom asszem 4 ev utan kapott council flatet.
De ez par evvel azelott volt, hogy osszejottunk. Viszont mivel egy meglevo council flatet cserelnenk hazra, ha sikerul a baba, igy konnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!