Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magne B6 jó az enyhe hasfájásr...

Magne B6 jó az enyhe hasfájásra, szurkálásra? Ajánlanátok valamit? 5hkm

Figyelt kérdés

Jövőhét végén megyek dokihoz, viszont sokszor húzódik a hasam, szurkál.

Tudok addig tenni valamit?

2017. ápr. 21. 09:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Sem a Magneb/, sem a Magnerot, sem a Magnosolv nem vált be, ezért Magnézium Citrátot szedtem (Pharmekal termék).
2017. ápr. 21. 11:41
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
Jaaaaa! El nem bírtam képzelni, hogy miről van szó! :-D
2017. ápr. 21. 11:41
 13/18 anonim ***** válasza:
83%

"Tabletta magnesii citrici"

500 mg van egy szem tabiban, felírva röhejesen olcsó, 10 szem kb. 170 ft. :)

2017. ápr. 21. 16:40
 14/18 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Fontos, hogy ne azt a tömeget nézzétek, hogy mennyi magnéziumvegyület van a készítményben, hanem hogy annak mennyi a magnéziumtartalma és a felszívódása!

#13: 500 mg magnézium-citrátban 15-16% magnézium van és annak a 90%-a tud felszívódni, ami 70 mg magnézium/tabletta.

#3: A MagneB6-ban magnézium-laktát van, nem igazán van ennél jobb felszívódású magnézium, mert 99%-os a felszívódása. De itt is CSAK a magnézium számít, a MagneB6-ból így 48 mg szívódik fel.

#5: A magnézium javarészt a vastagbélből szívódik fel, ahol akár fél-egy napot is elidőzik az anyag, szerintem nem fenyeget a veszély, hogy rövid idő alatt sok felszívódna. De az általam ismert legmagasabb elemimagnézium-tartalmú készítmény is csak 135 mg magnéziumot tartalmaz tablettánként, s az összes többi jól ismert szer ennél csak kevesebbel bír.

#7: A Magnosolv-ban magnézium-karbonát és magnézium-oxid van, nem a legjobb felszívódásúak, de 66,6 mg magnéziumot tud kinyerni egy tasakból a szervezet optimálisan.

#8: A Magnerot-ban magnézium-orotát van és csak 33 mg tud felszívódni egy tablettából. Cserébe jó drága, szerintem csak annak érdemes ezt választani, aki nem tolerál más magnéziumvegyületet. Egyéni, hogy kinek melyik vegyület jön be. Ha szerencsés, akkor a citrát is, mert az általában kedvezőbb árú és jó felszívódású. Az orotáttal az a bibi, hogy hiába a citrátnál is jobb felszívódás, ha a vegyületnek csak ~6%-a a magnézium.

#9: Szerintem Neked nincs magnéziumhiányod, ha bejön a pezsgőtabletta. ;) Az olcsó készítményekben (multivitaminok, pezsgőtabletták pl.) szinte kivétel nélkül magnézium-oxid van, ami arról híres, hogy kb. semmi nem szívódik fel belőle, vagyis ha mondjuk 250 mg elemi magnéziumot hirdet magáról (Pharmavit pl.) abból összesen 10 mg szívódhat fel.

#11: Akkor elismétlem Neked még egyszer, hogy a Pharmekal nem tájékoztat tisztességesen és a gyártót sem lehet elérni, hogy megválaszolja azt a fontos kérdést, hogy miből mennyit tartalmaz a készítménye. Te "valamiért" nagyon nyomod ezt a terméket minden magnéziumos kérdésnél, de magnézium-citrátból vannak kevésbé kétes, megbízhatóbb áruk is.

(Bővebben: [link] )

2017. ápr. 24. 02:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A magnesii citrici-s vagyok. :D

En molaris tomegek alapjan 130 mg korul szamoltam anno a tabi magneziumtartalmat, de lehet, hogy akkor valamit elszanoltam, vagy rosszul szamoltam, de amikre rakeretem, azok alapjan ez tunt a legjobb keszitmenynek. :)

2017. ápr. 24. 06:54
 16/18 anonim ***** válasza:
*vagy rosszul emlekszem
2017. ápr. 24. 06:54
 17/18 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok! Jelen helyzetben tényleg úgy néz ki nekem a Magne B6 nem vált be!

Sok jó dolgot olvastam itt , köszönöm a segítségeteket. Ma veszek valami mást, és kikérem a gyógyszerész véleményét is!

Nem gondoltam volna hogy ennyit számít hogy milyen a magnézium!

Legyen szép napotok, és mindent köszönök :)

2017. ápr. 24. 09:36
 18/18 Ignis Subdialis ***** válasza:

#14 küldi 13-15-16-nak :)

Érdekes, nekem periódusos rendszer alapján a magnézium-citrátra annak idején 11% magnéziumtartalom jött ki, de az irodalmak 15-16%-ot írnak, ezért az optimistább számokat használtam fel az összevetésnél. Lehet, hogy nem ugyanazt a képletet találtuk meg? Direkt vízmenteset kerestem. A receptre felírt citrici tényleg jó áron van (bár ma már nem olyan menő, hogy tízesével csomagolják), csak érdemes tudni, hogy egyébként ilyen árban vagy akár sokkal olcsóbban (vegytiszta Mg-citrát-por) is hozzájuthatunk ehhez a hatóanyaghoz recept nélkül.

A magneB6 (meg a többi laktát) veseproblémák esetén nem javallt, lehetséges, hogy ha nem jön be, ott nem 100% a veseműködés? Amúgy ma találtam egy másik, a magneB6 harmadába kerülő, de ugyanannyi laktát hatóanyagú készítményt, ez az InnoPharm magnéziuma - egy mezei drogériában vettem le a polcról.

(A prezi végén 11 termékről megtalálod a kulcs infókat, ha valaki talál még könnyen hozzáférhető, nem oxid magnéziumkészítményt, küldje el nekem magánlevélben, lehet hogy érdemes felvenni a listára. Köszi)

2017. ápr. 24. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!