Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz ekkor már késő...

Nem lesz ekkor már késő védőnőhöz menni?

Figyelt kérdés
Elvileg 7 hetes terhes vagyok (gyakorlatilag 6 hetes, mert később volt az ovulációm). A héten voltam dokinál, aki hasi uh-n nézett meg. A magzat 8 mm volt, és bár én csak zúgást hallottam, az orvos azt mondta hogy ő hallja és látja is a szívműködést. Ezután azt mondta, hogyha nem vagyok szívbajos típus, akkor 12. hétre hívna vissza, tehát 5 hét múlva. Bele is egyeztem, de csak itthon kezdtem gondolkodni azon, hogy ez nem késő -e már. Tudom, hogy a támogatások miatt időben kell pl. a védőnőt felkeresni. Ráér a 12. héten? Illetve nem kell ilyenkor vérvizsgálat, meg ilyenek? Vagy ezek mind ráérnek? Első gyerek és csak azt tudom, amit a neten olvasok. Ott pedig már 7 hetes kor körül vér és fogorvosi vizsgálatról olvasok, meg védőnőről. Most akkor mi van?
2017. ápr. 9. 06:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

10 het utan erdemesemenni, kerj idopontot a vedonohoz, vagy nezz utana hogy rendel (nalunk idopontra lehet menni csak). O majd el fogjamondani a tovabbi teendoket, kiskonyvet kiasja, abban benne vannak a szukseges vizsgalatok is, hogymelyiket mikor kell vegezni.

Vedono engem utana hazirvoshoz kuldott beutaloert vervetelre, stb.

De szinte mindelhol elter a terhesgondozas menete, hogy ki mikor mit.

Van akinek a vedono ad beutalot, van akinek a nogyogyasz.

Ezert javaslom a 10 het korul menni, mert akkor barkihez is kellmenni, lesz idod mindenre.

2017. ápr. 9. 11:26
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
Én is úgy tudom, hogy a védőnő adja ki a kiskönyvet, amit a 12 hetes ultrahangon kérnek. Nàlunk màr akkor kérik mikor időpontot kérsz a 12 hetes genetikai UH-ra. Inkàbb menj hamarabb nehogy gondod legyen a kiskönyv hiànyàból!
2017. ápr. 9. 11:58
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 18 hetesen tudtam csak először elmenni, nem volt semmi gond.
2017. ápr. 9. 13:36
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Ja és a 12 hetes uh-n se volt baj, csak egy papírt kaptam a kiskönyvbe írás helyett.
2017. ápr. 9. 13:37
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

14. héten mentem. Tudod, mi volt a reakció? "Végre valaki, aki nem rögtön a pisis teszt után rongyol be!"

Barátnőm 3-szor vetélt el, a negyedik terhességével csak a 16. héten ment el a védőnőhöz. Minek még egy kör, amíg az se biztos, túljut az első trimen? Az a baba megmaradt. Orvoshoz természetesen járt, minden vizsgálata megvolt, ami tényleg kell. A vérvétel nem ilyen. Abból csak a terheléses cukor az igazán időhöz kötött.

2017. ápr. 9. 14:01
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem lesz késő De 12. Hét előtt csak embrió
2017. ápr. 9. 14:49
 17/21 anonim ***** válasza:
25%
Az orvosom a védőnőt nem is említette. Sőt ő mindennel úgy volt, hogy jussunk el a 12. hétig utána lehet beszélni vérvételekről meg ilyenekről. Mondjuk én is úgy voltam vele, hogy 1. elvetélhetek 2. a 12 heti vizsgálaton, ha kijön, hogy van valami nagy gebasz, úgyse tartjuk meg. Szóval minek mentem volna a védőnőhöz? A kiskönyv, meg attól függ. Én mindent magánban intéztem, soha senki se kérte, le se szarják. Be is bäszna, ha anélkül nem foglalkoznának veled, nem is kötelező járni a védőnőhöz.
2017. ápr. 23. 20:19
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Én is mindent magánban intézek, de ha szeretne az ember támogatást kapni, ahhoz 4x meg kell jelenni a védőnőnél. 14+4 hkm :)
2017. ápr. 23. 20:47
 19/21 anonim ***** válasza:
50%
Nem a védőnőnél kell megjelenni, hanem terhesgondozáson! Olvasd el a törvényt, ha nem hiszed el!
2017. ápr. 23. 20:56
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 19-es.Attol még nem kell ilyen ingerült stílusban válaszolni. Nem mondtam egy szóval sem, hogy nem hiszem el. További szép estét! :)
2017. ápr. 23. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!