Ha terhesen minden nap iszok fehérje PORT nagyon lesz a babám? Nem akarom h kicsi súllyal szülessen.
Ez függ attol is hogy amugy mennyi fehérjét fogyasztasz.Meg hogy mennyire vagy sportos kismama.
Amugy a gyomrodnak nem a legjobb a sok folyékony fehérje,inkább probáld meg szilárd ételekböl potolni.Hüvelyesek,magvak,szárnyas hus,hal,egyes zöldségek,turo.
Imadom a "gyuros por" elnevezest... Mellesleg a protein es a feherje egy es ugyanazt jelenti...
Mas nyugat europai kulturakban azert eleg elterjedtek a taplalekkiegeszitok, amik amugy a jo Magyar embernek sem artananak, ahol a konyhamuveszet szinte csak szenhidratbol all...
Viszont! Nem szoktak javasolni a feherjeporokat terhesseg alatt, mert sokban vannak egyeb vitaminok es emeszto enzimek, kiegeszito anyagok, amik mar nem olyan jok a kismamanak (pl. A vitaminra kulon kell figyelni, ne legyen tul sok - ezert nem javasolt a maj fogyasztasa sem).
Hozzatennem, hogy egy jo minosegu tejproteint tartalmazo feherjepor sokkal termeszetesebb neha, mint egy-ket pancsolt turotermek, amit a boltban tudsz venni, vagy az a tomeggyartott genkezelt csirkehus, amit nehany helyen arulnak...
De amugy nem, nem fogja novelni a kisbabad sulyat, ha feherjeport iszol.
Ha meg megis ugy dontenel, hogy innal, valassz olyat, ami terhes noknek is javasolt, nem tartalmaz adalekanyagokat es lehetoleg izesitetlen.
Off.
A terhesvitamin miben másabb? :) az is por, annyi, hogy kapszulában van...
On.
Én semmi ilyesmit (se fehérje, se vitamin) nem szedtem se az első, se a második babámnál, 160/50 vagyok, mégis első gyermekem 4 kg volt, második a napokban fog születni, becsült súlya 4,5 kg. A férjem családjában mindenki ekkora súllyal született, úgy látszik erősek a génjei. Szóval szerintem ez genetika kérdése, mintsem fehérjeporé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!