Ínygyulladás?! Három napja egy fehér kis hólyagszerű pötty jelent meg a fogínyemen a szemfogamnál. Lehet gyulladás? Mindenkeppen felkeresem a fogorvosom is. Esetleg valaki volt már igy? öblögetni szabad valamivel?
Egyszerű szájseb szerintem, a fehér felület a genny lehet a gyulladt részen. Természetes fertőtlenítő hatású dolgokkal ecsetelve elmúlik, még a konyhasó is jó rá (sós vizes öblögetés), ha épp nincs más.
Nekem nagyon bejött bármilyen ínygyulladásra és szájsebre ez a szájvíz is: [link] de mivel nem egy olcsóság (bár nagyon sokáig elég), ezért csak módjával ajánlgatom.
Nekem nyelv alatt volt most aftám.... kis fehér volt..4 nap alatt elmúlt, de addig nagyon csípett, ha ettem.
Corsodyl-el lehet öblögetni az is segít :)
23hkm
#7 Az afta nem gyulladás? :)
"Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül."
(webbeteg.hu)
"Az afta egy fájdalmas, gyulladásos udvarral körülvett felületes hámhiány..." (wikipedia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!