7 hetes vagyok, és csak arra rudok gondolni hogy nem marad meg. Ti hogy kezeltétek az első 12hete?
Próbálj pozitív lenni, és elnyomni ezeket a gondolatokat, még ha nehéz is. Én is féltem az elején, de magamba mindig beszéltem hozzá. 6 hetesen voltam először dokinál, és véletlen elfelejtett leletrt adni.. én meg annyira örültem, hogy szintén elfelejtettem. 9hetesen hívott vissza, majd 12 én is pánikba voltam. 12 hét után nyugodtabb voltam, aztán 16 hét körül kezdtem el várni, hogy 1-2 héten belül lassan éreznem kéne majd hogy megmozdul. 18. Héten mentünk babamozira, UH csak az után következett. Babamozi előtt 2 napig azon paráztam, nehogy akkor derüljön ki hogy baj van.. és akkor éreztem meg először.
Szóval borzasztó tud ez lenni, inkább próbáld elterelni a figyelmed, beszélj hozzá, nyugodj meg. Ilyenre meg pláne ne gondolj, hogy érzed a rosszat.
Ne gondolj rosszra. En vegig aggodtan, a baratnommel egyszerre voltunk egyidos terhesek, es az o babaja 27 hetesen meghalt. Aki a keresztlanyom lett volna, o meg 32 hetesen.
Ugyhogy nem voltam nyugodt...
Egy dolgot tehetsz, ne olvass utána! Komolyan. Ne vedd magad körbe a rossz gondolatokkal. Igen, természetes hogy félsz. De ha bízol kettőtökben akkor neki is azt sugallod, hogy ügyes nagyon és hidd el, megérzi.
Nekem nem igen volt tünetem a terhesség alatt, így leginkább csak a vizsgálatokra vártam, hogy láthassam újra és újra. Közte mindig töprengtem, hogy na most mi történhet odabent? Jééé én tényleg anya leszek! Vizsgálatok után sokszor párommal előbb beszélgettünk arról, hogy na hogy nézett ki? Mint hogy, minden oké?
Valahogy kizártuk a lehetőségét annak, hogy gond lehet. Persze ez nem zárta ki azt hogy lehetett volna baj, de nem arra koncentráltunk.
Foglald el magad, légy társaságban, csinálj programot és hidd el, hamar eltelik pár hét és mozogni érzed majd :) Kezdődhet az ismerkedés!
(Én például azt sem tudom, hogy meddig tart a kritikus szakasz az első időkben.. Nem nagyon néztem utána..)
Köszönöm
Nehéz ugyanis vetélési osztályon dolgoztam...
Túl sok a negatív hír és informacio a neten, ne olvasgasd ezeket. Nyilván az nem hír, és nem érdekes, hogy minden rendben van, nincs semmi baj. A terhessegek nagy része pedig ilyen. A te babáddal sem lesz semmi baj!
Örülj neki, és élvezd ki ezeket a hónapokat, mert nagyon gyorsan eltelnek.
Boldog babavárást!
Én is aggódós voltam.... mivel volt egy missed ab-om, akkor 6hetesen volt az első uh utána 3 hétre rá kellett mennem... akkor derült ki a rossz hír.
Így most túlaggódva, meg egyszer rózsaszín maszat miatt gyakorlatilag minden héten dokinál voltam... egyik héten magán másik héten sztk. ez 10. hétig. aztán 12 heti uh és azóta nyugalom és szívhang hallgató :) ( bár csak 13. hét után találtam meg a picit)
Azt szokták mondani, ha tényleg nagyon aggódsz inkább egy gyors uh... De próbálj lazítani és örülni a picurnak, beszélgess hozzá, sétálj nagyokat szép az idő tervezgess :)
Minden rendben lesz! Csak pozitívan kell hozzáállni. Ilyenkor mást nem tehet a kismama :)
Jó egészséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!