Biztonságos a repülés terhesen 2. trimeszterben?
Mindegy, hová ülsz. A vészkijáratoknál nagyobb a lábtér, de fölösleges oda kérned magad, mert valószínűleg el fognak ültetni onnan pont mert terhes vagy (vészhelyzet esetén az ott ülőnek kell kinyitnia a vészkijáratot). Meg 2 és fél órát ki lehet bírni normál helyen is. Inkább úgy válassz, hogy a WC ne legyen messze.
Vegyél fel szűkebb térdzoknit (vérkeringés miatt), legyen nálad egy kardigán hátha fáznál meg ajakápoló. Vigyél valamilyen rágcsálnivalót is, főleg ha fapadossal mész.
Havonta repültem, amíg lehetett. Szintén kb 2 óra volt az út.
Semmi probléma nem volt, és nem is lehet a repüléstől normál terhessegben.
Azt olvastam, jobb a folyosón ülni, mint az ablak mellett, mert ott kevésbé ér a sugárzás. De ez már csak extra elővigyázatosság.
Nagyobb lábtér az első sorban is van, a végén már oda vettem jegyet, bár ott is elég kényelmetlen volt az út.
A második trimeszter ebből a szempontból a legbiztonságosabb, mert a legkisebb a vetélés vagy koraszülés esélye.
Utazz nyugodtan!
Egy gondtalan es nem veszelyeztetett terhessegben nyugodtan lehet repulni! Foleg ilyen rovidebb utat. A terhesseg es repules egyuttes sokszorosara novekedett trombozis veszelyere kell vigyazni. Akar kompresszios terdharisnyat is erdemes viselni. Orankent allj fel es setalj picit; mozgasd meg magad.
Kellemes repulest kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!