Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Biztonságos a repülés terhesen...

Biztonságos a repülés terhesen 2. trimeszterben?

Figyelt kérdés
21 hetesen fogok repülni két hét múlva, a kérdésem az lenne hogy biztonságos e? Kb 2 és fél óra a repülő út. Az orvos azt mondta hogy lehet repülni terhesen is de azért megnyugtatna ha írnának olyanok akik terhesen repültek. :) Mire kell figyelni, hova érdemes ülni a repülőn? Előre inkább vagy hátra? :)

2017. márc. 25. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindegy, hová ülsz. A vészkijáratoknál nagyobb a lábtér, de fölösleges oda kérned magad, mert valószínűleg el fognak ültetni onnan pont mert terhes vagy (vészhelyzet esetén az ott ülőnek kell kinyitnia a vészkijáratot). Meg 2 és fél órát ki lehet bírni normál helyen is. Inkább úgy válassz, hogy a WC ne legyen messze.

Vegyél fel szűkebb térdzoknit (vérkeringés miatt), legyen nálad egy kardigán hátha fáznál meg ajakápoló. Vigyél valamilyen rágcsálnivalót is, főleg ha fapadossal mész.

2017. márc. 25. 22:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Havonta repültem, amíg lehetett. Szintén kb 2 óra volt az út.

Semmi probléma nem volt, és nem is lehet a repüléstől normál terhessegben.

Azt olvastam, jobb a folyosón ülni, mint az ablak mellett, mert ott kevésbé ér a sugárzás. De ez már csak extra elővigyázatosság.

Nagyobb lábtér az első sorban is van, a végén már oda vettem jegyet, bár ott is elég kényelmetlen volt az út.

A második trimeszter ebből a szempontból a legbiztonságosabb, mert a legkisebb a vetélés vagy koraszülés esélye.

Utazz nyugodtan!

2017. márc. 26. 00:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. márc. 26. 08:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy gondtalan es nem veszelyeztetett terhessegben nyugodtan lehet repulni! Foleg ilyen rovidebb utat. A terhesseg es repules egyuttes sokszorosara novekedett trombozis veszelyere kell vigyazni. Akar kompresszios terdharisnyat is erdemes viselni. Orankent allj fel es setalj picit; mozgasd meg magad.

Kellemes repulest kivanok!

2017. márc. 26. 11:30
 5/6 Csitti99 ***** válasza:
Szia én 25. Hetes voltam mikor repültem. 2.5 óra volt az út. A wc melle vettuk a jegyet ;). Semmi gond nem volt. 36. Hetes Ikerterhes
2017. márc. 26. 18:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem minden rendben lesz. :)
2017. márc. 28. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!