18 hetesen 4 nappal ezelőtt volt amniocentézisem. Volt valaki ilyen helyzetben? (többi lent. )
Figyelt kérdés
Ma reggel felkelés után vízszerű valami csorgott ki belőlem. Nagyon megijedtem, felhívtam a dokimat. Augmentint kell szedjek mától. Ha tovább csorog, irány a kórház. Volt valaki így, de nem lett semmi baj?2017. márc. 25. 08:31
11/25 A kérdező kommentje:
Felhívtam a kórházat, és megkérdeztem, van-e vizsgálat magzatvíz szivárgás kimutatására. Akár hiszitek, akár nem, azt mondta az osztályos nővér, hogy ilyenkor a kismama levetkőzik (se bugyi, se betét), és a lepedőn nézik, hogy foltosodik-e. Na akkor erre én berágtam, és felhívtam vagy 10 gyógyszertárat a közeli városokban. És az egyikben találtam Loritan-betétet, amely elszíneződik (zöldes lesz) 10 percen belül, ha magzatvíz éri. Az elmúlt 6 órában ez a betét volt a bugyimban, valami kevés folyást éreztem ugyan, de nem vízcsorgást. Szerencsére nem színeződött el, úgyhogy holnap reggel vár a nőgyógyászom. Egyébként elképesztő, hogy a 21. században egy kórházban nincs arra eljárás, hogy pár perc alatt kimutassanak egy ilyen problémát. Ráadásul vasárnap lévén nem is csináltak volna semmit, csak feküdhettem volna a lepedőn (amit egyébként itthon is megcsináltam magamnak, és nem volt semmi rajta).Ők pedig óránként megnézték volna. Holnap pedig ultrahangra küldtek volna, amire reggel így is megyek.
2017. márc. 26. 20:51
12/25 anonim válasza:
Második vagyok. Amikor én ilyen panasszal mentem a kórházba sima lakmuszpapírt tett fel a méhszájhoz pár pillanatra a doki, mert a magzatvíz kémhatása más, mint a folyásé, a papír színéből látják szivárog-e. Gondolom a betét is így működik. Azért fura egy kórház, ahol ennyit sem csinálnak meg.
13/25 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veled utolsó válaszoló, Én konkrétan rákérdeztem, hogy nincs-e valamilyen lakmusz papírral végzett vizsgálat erre. De azt mondták, hogy nincs. Döbbenet!
2017. márc. 26. 21:08
14/25 anonim válasza:
Kivel beszeltel?
Ha ilyen van osztalyos ugyeletes orvost kerj.
15/25 A kérdező kommentje:
Most értem haza a kórházból. A nőgyógyász orvosom uh-os vizsgálatot csinált. A baba rendben van, a magzatvíz mennyiség átlagos. Viszont: a magzatburkon mutatott egy pici fekete foltot, ami gyulladásra utaló jel. Ezért kellett elkezdeni az Augmnetin szedését. Mutattam neki az amniocentézis helyét, viszont nem pont ott van a foltocska. Annyit mondott, hogy a beavatkozás miatti bolygatás okozhat nagy ritkán ilyen panaszokat. Mondtam neki, hogy nem vízszerű a folyásom már, de időnként rózsaszínűre vált. Úgyhogy Rutascorbint is szednem kell, és szigorú fekvésre vagyok ítélve. Számomra az furcsa, hogy az amnio utáni 1-2 napban semmi panaszom nem volt, rá 4 napra kezdődött az egész. És a szigorú pihenést is 1-2 napra mondták a dokik amnio után. Én viszont múlt kedd óta folyamatosan fekszem, nem csinálok semmit. Szóval nagyjából ennyi. A hasam nem keményedik, nem fájdogál, a pici sokat mozog... Szóval remélem nem lesz baj.
2017. márc. 27. 09:41
16/25 anonim válasza:
Pihenj sokat, szedd amit kell es nagyon drukkolok!! En 18.het ota fekszem bar mas miatt. Neha nehez de a babaert megeri.
21 hkm
17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked! Én is kívánok minden jót és jó egészséget!
2017. márc. 27. 10:51
18/25 A kérdező kommentje:
Érdekességképpen azért leírnám még, hogy a vízszerű folyás miatt vizsgáltak meg ultrahanggal. És így látható volt a gyulladás helye...Csak azt nem értem, hogy amnio után 3 hétre kellett volna visszamennem kontrollra. Mivel gyakorlatilag semmi más panaszom nem volt, mi történt volna, ha a vízszerű csöppenés pisilés közben történik, és nem veszem észre...Na, mindegy... Csal tanulságként írom le, hátha más is kerül majd ilyen helyzetbe, és ez segítséget jelenthet neki. Egyébként vizes folyásom ma is van, tegnap is volt. Regnap egész nap a magzatvízszivárgást kimutató betét volot a bugyimban, estére teljesen átázott. De nem színeződött el szerencsére... Hát, itt tartok most... Azonkívül egy kerek hete fekszem, csak fekszem. WC-re megyek csak, meg zuhanyozni. Van, amikor a kaját is ágyban eszem, ha a párom hazajön a munkából. Hát, ennyi lenne...
2017. márc. 28. 10:13
19/25 A kérdező kommentje:
Bocs a helyesírási hibákért, de fekve írok, és így béna vagyok... :-)
2017. márc. 28. 10:14
20/25 anonim válasza:
Megnyugtatásképpen az én történetem december elejéről. Bár én méhlepény mintavételen voltam, de ebből a szempontból ez mindegy. Még a mintavétel estéjén és éjszakáján volt 3-4 alkalommal folyás. Másnap azonnal doki, uh, szerencsére ott minden rendben volt, mint Neked. Egy hétig feküdtem, 24 órából 25-öt. Loritan szerencsére nem jelzett, azóta minden rendben. 31 hetes vagyok már. Valószínűleg megrepedt vizsgálat közben a burok. Ez az a kicsi kockázat, amit előre említenek. Piszok nagy mázlim volt azzal, hogy magától begyógyult, sajnos az esetek többségében ez a véget jelenti. Mi akkor ott elsirattuk a babánkat, de szerencsére velünk maradt. Ha azóta nincs szivárgás, akkor az nagyon bíztató jel. Pihenj sokat, no szex, no stressz. A legjobbakat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!