Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nálatok ki fizeti a kezeléseke...

Nálatok ki fizeti a kezeléseket? Mármint ha van fogadott doki.

Figyelt kérdés
2017. márc. 24. 11:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%

Ezt sürgősen rendezzétek, mert onnantól, hogy gyeden leszel, kevesebb lesz a bevételed a megszokottnál, és ha arra kell majd várnod, hogy néha "besegítsen" a pelenkába meg más babacuccokba, akkor nagyon nehéz helyzetben fogod találni magadat.

Mi közös kasszán vagyunk, így a kérdés esetünkben értelmezhetetlen.

2017. márc. 24. 11:56
 12/32 anonim ***** válasza:
83%

Nekünk külön bankszámlánk van, 8éve vagyunk együtt. Nem vagyunk házasok, igaz ez nem azért van mert nem szeretjük egymást csak eddig mindíg volt valami beruházás, váltás, stb így nem is volt olyan pillanat hogy igazán leültünk volna megbeszélni egy időpontot. A kezét már megkértem. Most 20hetes terhes a fiammal. De az hogy külön bankszámlánk van nem jelenti azt hogy a kiadásainkat is külön fizetjük. De nem is az a fele fele hülyeség, hanem éppen aki fizet, van hogy én megyek csekket befizetni van hogy ő.

A terhesdolgokat is közösen oldjuk meg van mindíg mindkettőnknék kp is. Szóval ahogy jön.

2017. márc. 24. 11:59
 13/32 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk úgy van, hogy mindenkinek megvan a maga számlája, fizet, aki épp ott van, nem csinálunk belőle gondot, és mindenki a másik pénzét is sajátjának tekinti. Általában úgy van, hogy az én számlámról mennek a napi dolgok, a párom számláján meg gyűlik a pénz a nagyobb dolgokra. A dokit az én számlámról fizettem, mert én voltam ott :-)
2017. márc. 24. 12:00
 14/32 anonim ***** válasza:
87%
12-13, mivel a közös kassza NEM azt jelenti hogy feltétlenül csak közös számla van...
2017. márc. 24. 12:03
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nincs közös számla.

De a pénzünk közös.( csak külön jön a fizuja az övére, az enyém az enyémre) Ha ez így érthető.

A vitsgálatokat pl az esküvôi pénzből fizettük ( azt nem tettük be akkor a banka, annyira nem volt sok....)

Mikor terheslettem megbeszéltük h ha már úgy is itt van az a pénz az a babáé lesz

De egyébként ha megyünk valahova, hol ő fizet hol én. Hogy egységesen maradjon mindkét számlán pénz. ( kicsut paranoia, Dr félünk h valamelyikünkét feltörik, így biztonságosabbnak érezzük)

2017. márc. 24. 12:07
 16/32 A kérdező kommentje:

Azért nem okozott ez problémát idáig mert megbeszéltük hogy ő fizeti a lakást és a vele járó költségeket én pedig minden mást, kaját veszek vagy bármit amit kell. Csak mostmár ugye nem csak kettőnkre kell gondolni.

Nem akartam neki felvetni, biztos tök természetes ez így.. :)

2017. márc. 24. 12:08
 17/32 anonim ***** válasza:
92%

A kesobbi beveteli kulonbsegek miatt szerintem logikus lenne atternetek a kozos kasszara, mert gondolom valamelyikotok egy ideig gyed-en, esetleg gyes-en lesz a gyerekkel, ezaltal kevesebb bevetelt hoz majd a hazhoz. Akkor nehogy gond legyen ebbol. (Van ilyen par a barati korben, nagyon sok poblemat szul a dolog es a dolgozo, valtozatlanul kereso szulo meg mindig nem hajlando atterni a kozos kasszara, a masik pedig szo szerint a fillerjeit osztogatja be, amit nagy nehezen megkeres a gyerek melletti reszmunkaidos allasaval.)

Ha tovabbra is ragaszkodtok ehhez a felallashoz, akkor viszont szolj a ferjednek/partnerednek, hogy mivel te fizeted a terhesgondozast, igy a szulesert o fizeti az orvost. Nagyjabol ugy talan egyforman jonnetek ki, mert a doki tarifaja a szulesert a vizitdij tizszerese szokott lenni es terhesgondozasi vizitbol is ossze szokott jonni a tiz alkalom szulesig, ha vegig maganrendelobe jarsz.

Vagy mar most osszeszamolod, hogy eddig mennyit koltottel es visszamenoleg felezitek.

De (velemenyem szerint) a kozos kassza lenne az idealis, ha mar gyerek van. Hazassagban, csaladoskent meg foleg nincs olyan, hogy enyem/tied. Kozos a gyerek, a haz, a kocsi, az elmenyek, a kutya, macska es az ember ugy tervezi, hogy meg a sirunk is kozos lesz.

Majd pont a bevetelunket/kiadasunkat fogjuk kulon szamolgatni. En szemely szerint egy percet is sajnalnek erre elpazarolni az eletunkbol.

2017. márc. 24. 12:10
 18/32 anonim ***** válasza:
86%

tök természetellenes.

ha esetleg kirúgnak, ki fizeti a gyerekcuccait??

2017. márc. 24. 12:10
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Amikor terveztétek a babát nem beszéltetek erről? Mást sem beszéltek meg?

Ha neked így jó, akkor oké. De mivel kiírtad a kérdést gondolom vannak kételyeid.

Nem, nem így természetes. Úgy természetes, hogy egy pár meg tudja beszélni a problémáit, a különböző élethelyzeteket.

2017. márc. 24. 12:11
 20/32 A kérdező kommentje:

A szülést ő fizeti, igen.

Hát a pénz terén akadnak gondok, már beszéltünk róla.

Köszönöm mindenkinek a választ.

2017. márc. 24. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!