Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a helyzet a mélyen tapadó...

Mi a helyzet a mélyen tapadó lepénnyel?

Figyelt kérdés
Most voltam 18-20 hetes genetikai UH-on.A pici fejvégű fekvésben van, a méretei tökéletesek, és a korának megfelelőek.Minden szerve rendben van.Viszont a méhlepény a mellső falon tapad, és mélyen.Ettől megijedtem! Nem is értem, mert 2 hete voltunk a dokimnál magán úton.Akkor még harántban volt a baba, és jobb oldali volt a lepény.Ilyenkor mi van, elvándorolt? De ez a kisebbik gond.Utánanéztem, és ez azt jelenti, hogy a lepény széle közel van a belső méhszájhoz.Na, ettől félek!!A védőnő csak annyit mondott, hogy arrébb fog húzódni amikor nő a pici, és ne emeljek.De mi a helyzet a házasélettel?Lehet, vagy hanyagoljuk? Dolgozhatok még? Bocs, hogy túl sok a kérdés, de aggódok picit.
2010. máj. 11. 17:49
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Szia! hát én a helyedben biztos kímélőre fognám magam legalább addig ameddig feljebb nem kúszik a lepény, mert ez nem valami jó, dehát nem értem mért nem mondták el neked, hogy mi a helyzet pl a házasélettel, hiszen akinek lent van a lepénye azok tudomásom szerint egyből veszélyeztetettek lesznek és se szex se emelés, se meló... lehet hogy nálad akkor ennyire nem rossz a helyzet ha nem mondták, de azért szerintem mindenképpen kérdezz rá majd ha mész a dokihoz.
2010. máj. 11. 17:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem mondanak ezek semmit! Szonográfus csinálta az UH-t , nem orvos! És bizony nem mondott semmit.A dokimat nem akartam ezért felhívni, mert ebédidő volt, és nem akartam zavarni.De úgyis megyek majd hozzá.A védőnő csak annyit mondott, hogy kb. 1 hónapig óvatosabban a házasélettel ( nem tiltott el tőle, de kihagyjuk), ne emeljek 2 kg- nál nehezebbet.Ha ezt betartom, akkor ahogy nő a baba, szépen fentebb fog húzódni.Nem mondta senki, hogy veszélyeztetett lennék, és a pihenést sem mondták.
2010. máj. 11. 18:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem a 18. hetig rajta volt a lepeny a mehszajon. A 24. heten mar csak ralogott utana meg mar teljesen felkuszott es a vegen mar a fundusban volt. Csak a szextol es a megeroltetestol, emelgetestol tiltottak el, dolgozni ugyanugy dolgoztam tovabb. Nyugi, az esetek 90%-aban a mehlepeny, ahogy a meh novekszik, egyre feljebb kuszik. Ne izgulj nem lesz semmi gaz.

Egy 4 honapos csajszi anyuja

2010. máj. 11. 19:22
 4/7 anonim ***** válasza:

nekem is a méhszájon volt a lepény a 18hetes uh-n de utána, ahogy nőtt a baba és a méhem, már feljebb jött, és már jó helyen van. Biztos, hogy a tied is fentebb fog vándorolni, ne izgulj miatta. Ha a terhesség vége fele is a méhszájon van, az veszélyes, de ilyenkor még nem gáz. Úgyis figyelni fogják a dokik.

boldog babavárást.

35heteske

2010. máj. 11. 21:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem, nincs a méhszájon. Nem éri el, csak közel van hozzá. Köszönöm a válaszokat, vigyázni fogok magamra, most mást nem tudok tenni.
2010. máj. 12. 07:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ott volt, a házas élettől óva intettek és azt mondta a dokim hogy ne emeljek sokat pihenjek. Ha vérzést észlelnék vagy szines folyást menjek be az ügyeletre. Mondjuk én a 12 hétig kicsit barnáztam. De ő is azt mondta hogy fel fog vándorolni. Így is lett már nincs a ményszály közelében. A méhlepény helyzetét csak a 18-20 héten szokták meghatározni előtte nem nagyon ezért is nem szólhattak hogy figyelj. Ne ess kétségbe, vigyázz magadra, ne emelj, pihenj és ne stresszelj! Az esetek döntő részében ez felvándorol ahogy nő a baba, ha nem akkor sincs tragédia annyi hogy császározni szokták mert a baba nem tudna kibújni de ez nagyon ritka!jó babavárást!
2010. máj. 12. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is mélyen fekvő, széle érinti a méhszájat.

Most vagyok 28 hetes, de sajnos nekem nem ment feljebb:-( a dokim azt mondja, szerinte már nem is fog.

Szinte az elejétől el vagyunk tiltva a házasélettől, nem szabad semmi nehezet emelni, semmi megerőltetőt csinálni, sokat kell pihenni.

23 hetes voltam, amikor szerintem tényleg odafigyeltem mindenre, és mégis elkezdtem vérezni.2 hétig voltam kórházban, visszatartót és tüdőérlelőt kaptam.Nagyon félek a mai napig, nehogy előbb jöjjön a babám:-(

A pihin kívül szinte mást nem szabad csinálnom, nehogy baj legyen ismét:-(

Ezt nem azért meséltem el, hogy bármivel megijesszelek, nálad biztosan minden rendben lesz,csak azért, hogy erre a méhlepényes dologra tényleg nagyon oda kell figyelni!

Boldog babavárást kívánok:-)

2010. máj. 12. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!