Mi az amikor valakinek "pco"ja van? Tok sokat latom itt, de fogalmam sincs hogy mi az? Valami rossz?
elkeserítelek de:
A PCOS (policisztás ovárium szindróma) az egyik leggyakoribb oka a női meddőségnek. A nők tizedét (más statisztikák szerint 5%-át) érinti ez a betegség, de nagy részük nem tud róla. A PCO hátterében egy igen összetett anyagcsere-zavar áll. Amennyiben nem foglalkoznak vele, idősebb korban vérnyomás-problémákat, a vérkeringés zavaraokat, elhízást, magas koleszterinszintet és főleg másodlagos diabéteszt okozva.
az én barátnőmnek ilyen betegsége van... remélem Neked nem.
gyogyithato, csak vmiert nagyon keves orvos gyogyitja :(
nekem fel-1 ev volt, mire kigyogyitottak
szerintem nekem a fogamzasgatlotol alakult ki..vagy attol, hogy hirtelen hagytam abba a sportot, fiatalkoromban, es minden megvaltozott..ki tudja
A PCO gyógyszeresen gyógyítható.
Lényegében úgy alakul ki, hogy a petesejtek nem tudnak kilökődni a petefészekből, összetömörülnék és cisztákká alakulnak.
A PCOs betegek nehezebben esnek teherbe és könnyebben el is vetélnek.
Ezért már a tervezett fogantatás előtt érdemes kivizsgáltatnia magát a leendő kismaminak, mert a doki tudja segíti őt, hogy minél hamarabb babás legyen. Illetve a terhesség alatt is fokozotabban kell rájuk figyelni.
javitanek
a pco petefeszek ciszta resze ugy alakul ki, de az csak tunet, nem ok.
az ok hormonális.
ezert is tudja endokrinologus gyogyitani, es ezert a nodokik tobbnyire csak tunetmentesitik fogamzasgatloval vagy clostival
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!