Pajzsmirigy problémás kismamák mit tanácsoltok?
TSH: 2,7 (0,55-4,78 a tartomány)
T3: 5,1 (3,5-6,5)
T4: 17,91 (11,5-22,7)
Parathormon: 8,1 (14-72)
Nyugodtan elkezdhetitek, bár nektek kell tudni, mert nagyobb a vetélés kockázata. TSH-t kéne lejjebb tornázik, a pth-ról fogalmam sincs szerintem nekem sosem nézték O.o pedig pm alulműködésem van 4,8-ról indultam vetélés után.
Lement 1,3-ra és terhes maradtam.
20 hetesek vagyunk, letroxot továbbra is szednem kell sőt emeltünk az adagon is. Állandó kontroll.
Sokszor a pm gond együtt jár az IR-rel is, ha nem néztétek még akkor érdemes lenne és egybe letudni az egészet :)
Szerintem a ti döntésetek mikor kezdtek bele, Nekem is mondták, hogy fél év az IR gyógyszer mire jól fog hatni, utána terhes lehetek. A harmadik hónapban a kontrollra már kismamaként érkeztem :)
Minden jót!
Nekem 2,9 volt a TSH-m, évekig nem tudtam teherbe esni (addig ezt nem vizsgálták). Az endokrinológus szerint 2 alá kell levinni. Letroxot szedtem és sikerült a baba (2 is).
A pm alulműködést gluténérzékenység is okozhatja. Nálam ez lehetett az ok, mert amióta elhagytam a glutént, a TSH-m gyógyszer nélkül lement 1,7-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!