Tudom, hogy meg leszek kövezve amiatt, amit leírok, de nagyon nyomja a lelkemet. 7 hónapos terhes vagyok, és egyáltalán nem várom ezt a babát. Van már egy gyerekem. A mostani terhességem tervezett baba volt, mégse érzek iránta semmit. Nem akarom őt, nem érdekel a babaruha, bababútor, semmi. Nem akarok foglalkozni ezzel az egésszel. Nincs semmi várakozás, a férjem iszonyúan örül neki, és nem is sejti, hogy milyen érzések nyomják a lelkem. Gyűlölöm magam ezért az egészért. Mi lehet ez? Depresszió?
2017. márc. 17. 19:58
1/10 anonim válasza:
Amikor terveztétek még akartad? Vagy csak belementél mások nyomására?
2017. márc. 17. 20:01
2/10 anonim válasza:
Furan mukodnek a hormonjaid, biztos van ilyen.
Nem mondom, hogy normalis, hisz nem az, de azert ellatogatnek egy pszichologushoz, hogy ne gyuruzzon odaig, hogy a szuletese utan se erdekeljen.
2017. márc. 17. 20:02
3/10 anonim válasza:
Szerintem ez hormonális, ne ostorozd magad miatta, majd megszereted. Nem vagy kimerült véletlenül? Vitaminokat szedsz? Dolgozol még? Próbáld meg összehasonlítani, mit éreztél az első várandósságod alatt és ez mennyiben más? Esetleg félsz, hogy nem fogsz tudni helytállni? Ha úgy érzed, tényleg terhes az érzés, keress fel egy szakembert vagy beszélgess más kismamákkal. Fura dolgokat produkál az élet, én pl. a 6. hónaptól helyretettem az udvariatlan embereket a tömegközlekedési eszközökön, volt akibe bele is rúgtam, amit amúgy sosem tennék. Sokszor meg azt éreztem, kell egy "céltábla", akire rázúdíthatom a türelmetlenségemet. A 9. hónapban pedig családi gondokon rágtam magam. Kár volt, de akkor ezt hiába mondogattam magamnak, csak jöttek a gondolatok..
2017. márc. 17. 20:19
4/10 anonim válasza:
Es mit fogsz csinalni vele ha majd megszulod? Akkoris utalni fogod? Vsgy meg boldogtalanabb leszel? Egy szules nehez,fajdalmas,kinodsz vajudsz,esetleg maradando problemaid.karosodasaid lesznek,a legkisebb problema hogy a szex nem lesz ugyanolyan mint regen stb. Meg kellett volna beszelned joval elobb a ferjeddel/paroddal hogy te nem akarod,es mehettel volna elvetetni. Vagy akkor meg akartad?
2017. márc. 17. 21:27
5/10 anonim válasza:
sajnos én is így vagyok, hasonlóan mint te. bennem is van semlegessék. bár várom hogy megszülessen, hogy valósabb legyen. van egy fiam, vele már 4-5 hetes terhesen "szoros" kapcsolatom volt. most 24 hetes vagyok és semmit nem érzek. még én sem vettem a babának semmit, nézelődök, de egyszerűen nincs az az öröm mint először. ezért is várom hogy a kezembe legyen biztos más lesz, remélem.
a hugom szerint egyszerűen befásultam az évek alatt. a fiam előtt dolgoztam, az első 12 hétben részt vettek a munkatársak, kimozdultam. azóta itthon vagyok, igazából beszélni sem beszélek a babáról senkivel, nincsenek barátok, rokonok.
2017. márc. 17. 21:27
6/10 anonim válasza:
4-es! Nem mondod, hogy egy szülés fájdalmas... tééééényleg? Ha nem értetted volna a kérdés, mondom, hogy a kérdezőnek már van gyereke, tehát pontosan tudja, milyen egy szülés...
Ha nem tudsz segíteni, inkább ne szólj bele.
Kérdező, fordulj pszichológushoz. Igen, valószínű, hogy depresszió, ne várd meg, míg rosszabb lesz.
2017. márc. 17. 23:33
7/10 anonim válasza:
Volt egy ismerősöm aki hasonlóan érzett,neki volt már egy fia,elvált,majd összejött egy férfivel,és nagyon hamar véletlenül teherbe esett.Ő nem is akarta,és nem is várta,az örökbe adás is megfordult a fejében,aztán mikor megszületett,akkor nagyon el kezdett ragaszkodni hozzá,és megszerette.
Remélem veled is hasonlóan lesz.
Akartad egyébként ezt a babát? Nem csak a társadalmi elvárások miatt estél teherbe??? Félsz valamitől?
2017. márc. 18. 11:04
8/10 anonim válasza:
Akinek már terhesség előtt is voltak depressziós gondolatai azon valószínűleg a hormonok játéka kifog. Szerintem nyugodj meg és menj el egy pszichológushoz. Az a baj hogy a baba ezt érzi. Bocsi benned van a hiba, meg kell találni ennek az érzésnek a gyökerét bármi is az. A kineziológus is sokat tud segíteni. Egyébként amikor én terhes lettem a babámmal amit elvetéltem három napig rosszul voltam, utáltam nem akartam. Aztán elmentem a dokihoz a teszt után és kiderült hogy a pici még annyira pici hogy nem is látszik. Mondta az orvos hogy örüljek mert valószínű terhes vagyok és ez jó. Én nem örültem, de ahogy kitettem a lábam a rendelőből hatalmas kő esett le a szívemről. Előbb megéreztem mint hogy jele lett volna úgy éreztem csodás anya leszek és ölni tudtam volna érte akkor is amikor a volt párom azt mondta vetessem el. Mondtam neki felejtse el előbb kerül ő lapátra mint a baba. Hát elment később. Előfordul néha ilyen sztem azért ne csüggedj! Drukkolok nektek
2017. márc. 19. 22:11
9/10 anonim válasza:
#7-Es hogy lehet "veletlenul"teherbe esni??! Konyorgom...ha valaki nem hulye es idiota,es tud hasznalni rendesen ,rendeltetesszeruen egy ovszert,vagy eltudja olvasni a fogamzasgatlo betegtajekoztatojat.es be is tudja tartani az nem esik teherbe! Mi 5eve hasznalunk ovszer ,sose estem meg "veletlenul"sem tehetbe. Ja,es a szootatas,es a megszakitas,nem vedekezes!
2017. márc. 21. 22:41
10/10 anonim válasza:
Én a 9. hónapig ugyanezt éreztem, aztán most olyan kis szép és aranyos a kislányom. Hidd el, majd megváltozik ez.
Szedj D-vitamint és magnéziumot, ezek hiánya is okozhat ám depressziót (is).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!