Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzati növekedés nem a...

Magzati növekedés nem a korának megfelelő? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
1 héttel kisebb a babám, mint amekkorának kellene lenni. Most vagyunk a 30 hetesek és 4 naposak, de mai eredmény alapján csak 29+2 napos. Volt/van más is hasonló helyzetben?
2010. máj. 11. 10:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok, bocs, enter-t nyomtam véletlenül :(

Szóval detto ugyanez van nálunk is. Nekem a 30 hetes Uh-n kerek 2 héttel volt lemaradva a baba. Akkor 1385 grammot mértek. Szonográfus eléggé rázta a fejét, hogy kicsi... Az orvosom meg azt mondta, hogy nem 4-5 kilos baba lesz, hanem csak 3, de hogy ez egyáltalán nem kóros.

Én a vitamint minden nap szedem, igaz nem terhesvitamin, hanem Hipp Natal. Ezt szedem az elejétől, mert a vitaminok mind kijöttek.

Nálunk kötelező UH a 30. és a 38.héten van. Mivel nekem kicsi lett a baba súlya 30 hetesen, ezért holnapután, 34+4 napon lesz újra egy átfogó UH. Kíváncsi vagyok most mekkora lesz, és természetesen én is aggódok, hogy rendesen fejlődjön.

Ja, és néznek áramlást is, mert ha az rendben van és nincs nagyon elöregedve a méhlepény, akkor nincs baj, csak picit kisebbnek születik majd a baba.

Csütörtökön este jövök és megírom az eredményeinket. Abból is le lehet majd szűrni dolgokat, mert ha pl az enyém behozta a 2 hetes lemaradást, akkor a Tiédnél is esélyes :)))

2010. máj. 11. 13:11
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a nyugtatást! Az áramlás szerencsére jó.

Kedves "Utolsó"!Csütörtökön, várom az eredményedet!

2010. máj. 11. 13:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia, 13.11-es vagyok. Tegnap este 9-re értünk haza az UH-ról. A baba a 2 hetes lemaradásából 1 hetet behozott. Bár még mindig kisebb, mint az átlag, de megerősítette az orvos, hogy minden szerve ép és fejlett. És hogy 3 kilos baba meglesz. És az elkövetkezendő 4 hétben (annyi van még nekem szülésig) már csak az a baba "dolga" hogy hízzon és szedje magára a dekákat :)

Így én megnyugodtam. ÉS Neked is azt tudom tanácsolni, hogy bízz a babában, tudja Ő, hogy növekednie kell :) Minden rendben lesz Nálatok is.

Nekem lesz még egy utolsó UH a 38.héten.

2010. máj. 14. 14:37
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)Örülök, hogy minden rendben!

Jó szülést Neked!

2010. máj. 15. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!