Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS! 25 hetes vagyok a doki...

SOS! 25 hetes vagyok a doki szerint kevés a magzatvíz és nem fejlődik rendesen a babó? Tapasztalatok? Genetikát javasolt? Mi történik ott?

Figyelt kérdés

Kétségbeestem, mert lombikkal sikerült a gyerkőc, én minden nap érzem mozogni és nem gondoltam, hogy baj lehet. Mitől nem fejlődik rendesen? Miért kevés a magzatvíz?

Gyerkőc méretei: BPD: 68 mm, TAD 57 mm, FL 36 mm

2010. máj. 10. 16:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Most olvastam el a kérdésedet és a válaszokat is.

A genetikai részhez nem tudok hozzászólni.

Nekem 12 hét körül mondta az orvosom, hogy kicsit kevesebb a magzatvízem,

És kérdezte napi szinten mennyi a folyadék bevitelem. Hát kb másfél liter vízet ittam

meg akkor egy nap.A doktornöm mondta, hogy nagyon kevés és legalább 2,5 vagy

3 litert vegyek magamhoz. Be is tartottam amit mondott.Aztán mentem 4 hét múlva

megint megnézett és azt mondta, hogy több a magzatvízem. Azóta is bróbálok sokat inni.

Nekem eddig minden ok a babával,sőt mindig mondja a doki, hogy milyen szép nagy,neked se lesz gond szerintem a magzatvíz miatt.

Nem tudom, hogy minden esetben javít-e a sok folyadék bevitel és nem is állítom,

csak leírtam hogy nálam , hogy volt, hátha tudok segíteni.

Nagyon boldog babavárást kívánok!

2010. máj. 16. 10:34
 12/18 anonim ***** válasza:
Azt akartam én is irni amit az utolsó válaszadó irt hogy iszol eleget? Mert sokat kell inni és akkor lesz elegendő magzatvíz.Ja és pihenj sokat mert az is befolyásolja a magzavíz mennyiségét. De viszont vigyázz mert akkor meg lehet hogy elvizesedsz és toxémia gyanu lehet.Én is sokat ittam és akkor meg az volt a baj..
2010. máj. 16. 18:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Szorítok neked, hogy ne legyen semmi gond! Írd meg, hogy mi történt.:)
2010. máj. 17. 10:39
 14/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Voltam a genetikai ultrahangon, gyerkőc méretei megfelelnek a korának sőt 4 nappal idősebb is. Ma már 940 gramm. :)

A magzatvíz viszont tényleg kevesebb, amit a doki a II. fokban érett lepénnyel magyaráz. Kérdeztem tőle, hogy több folyadékkal javíthatok e a mennyiségen, de nem. 2 hetente kell kontrollra járnom, hogy kap e elegendő oxigént és táplálékot a kisfiam. Remélem minél tovább tudjuk együtt húzni :) Megnyugtatott, hogy nincs idegeskedni valóm, de oda kell figyelnem mindenre, súlyra, vérnyomásra, cukorra stb...., és minél tovább együtt maradunk annál nagyobb esélye van a gyerkőcnek arra hogy nagyobb probléma nélkül megússza :)

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a biztatásokat.

Mindenkinek további kellemes babavárást, vagy babázást.

2010. máj. 17. 14:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök a jó híreknek.Biztos minden oké lesz nagyon vigyázz magatokra!Kellemes babavárást!
2010. máj. 17. 18:02
 16/18 anonim ***** válasza:

18.02-es vagyok és nagyon örülök, hogy jól vagytok! Remek, ha a baba súlya a korának megfelelő.

Kicsit akkor oda kell figyelni, de ez nem fog gondot okozni Neked, hiszen mi kismamák úgyis mindig a baba érdekeit nézzük. Vigyázz magatokra :)

És boldog babavárást!

Én már a szülésre készülök, 3,5 hetem van még...

2010. máj. 18. 08:10
 17/18 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszönöm mindenkinek a biztatásokat. Utolsónak kitartás, mindjárt a kezedben tarthatod gyerkőcödet :)

Én is mindent meg fogok tenni azért hogy minél tovább bent maradhasson a picurkám.

2010. máj. 18. 11:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Kerdezo mi lett vegul veled?
2022. nov. 29. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!