SOS! 25 hetes vagyok a doki szerint kevés a magzatvíz és nem fejlődik rendesen a babó? Tapasztalatok? Genetikát javasolt? Mi történik ott?
Kétségbeestem, mert lombikkal sikerült a gyerkőc, én minden nap érzem mozogni és nem gondoltam, hogy baj lehet. Mitől nem fejlődik rendesen? Miért kevés a magzatvíz?
Gyerkőc méretei: BPD: 68 mm, TAD 57 mm, FL 36 mm
Szia!
Most olvastam el a kérdésedet és a válaszokat is.
A genetikai részhez nem tudok hozzászólni.
Nekem 12 hét körül mondta az orvosom, hogy kicsit kevesebb a magzatvízem,
És kérdezte napi szinten mennyi a folyadék bevitelem. Hát kb másfél liter vízet ittam
meg akkor egy nap.A doktornöm mondta, hogy nagyon kevés és legalább 2,5 vagy
3 litert vegyek magamhoz. Be is tartottam amit mondott.Aztán mentem 4 hét múlva
megint megnézett és azt mondta, hogy több a magzatvízem. Azóta is bróbálok sokat inni.
Nekem eddig minden ok a babával,sőt mindig mondja a doki, hogy milyen szép nagy,neked se lesz gond szerintem a magzatvíz miatt.
Nem tudom, hogy minden esetben javít-e a sok folyadék bevitel és nem is állítom,
csak leírtam hogy nálam , hogy volt, hátha tudok segíteni.
Nagyon boldog babavárást kívánok!
Sziasztok!
Voltam a genetikai ultrahangon, gyerkőc méretei megfelelnek a korának sőt 4 nappal idősebb is. Ma már 940 gramm. :)
A magzatvíz viszont tényleg kevesebb, amit a doki a II. fokban érett lepénnyel magyaráz. Kérdeztem tőle, hogy több folyadékkal javíthatok e a mennyiségen, de nem. 2 hetente kell kontrollra járnom, hogy kap e elegendő oxigént és táplálékot a kisfiam. Remélem minél tovább tudjuk együtt húzni :) Megnyugtatott, hogy nincs idegeskedni valóm, de oda kell figyelnem mindenre, súlyra, vérnyomásra, cukorra stb...., és minél tovább együtt maradunk annál nagyobb esélye van a gyerkőcnek arra hogy nagyobb probléma nélkül megússza :)
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a biztatásokat.
Mindenkinek további kellemes babavárást, vagy babázást.
18.02-es vagyok és nagyon örülök, hogy jól vagytok! Remek, ha a baba súlya a korának megfelelő.
Kicsit akkor oda kell figyelni, de ez nem fog gondot okozni Neked, hiszen mi kismamák úgyis mindig a baba érdekeit nézzük. Vigyázz magatokra :)
És boldog babavárást!
Én már a szülésre készülök, 3,5 hetem van még...
Még egyszer köszönöm mindenkinek a biztatásokat. Utolsónak kitartás, mindjárt a kezedben tarthatod gyerkőcödet :)
Én is mindent meg fogok tenni azért hogy minél tovább bent maradhasson a picurkám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!