Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon erős savam van. Kettesé...

Anivagyok kérdése:

Nagyon erős savam van. Kettesével eszem a renniet hideg tejet iszom. Ittam már a salvus vizet. Szódabikarbóna. Semmi nem segít?

Figyelt kérdés
Ha felpolcolom magam s a hátamon fekszem kez elmúlni de 5 percnél tovább nem tudok úgy feküdni,aztán ahogy fordulok oldalra már a torkomon a sav. Mit csináljak? 30hkm

2017. márc. 9. 23:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem is iszonyatos savam volt, egészen addig amíg terhességi diabétesz miatt 180ch diétára nem fogtak! Onnantól szinte teljesen megszűnt!
2017. márc. 10. 06:54
 12/19 anonim ***** válasza:
Nyers krumpli leve, 1 kanálnyi.
2017. márc. 10. 07:17
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekem az elso gyereknel volt igy es en mindet kiprobaltam, az orvostol is tobb dolgot kaptam, de semmi sem segitett. Kb 33-38 het kozott lett kritikus a helyzet, akkor megtanultam ulve aludni, nem volt mas opcio, ami mukodott is volna.

Nekem nem a sav tultengessel volt gond, hanem a gyomrom nem zart rendesen, illetve eleg nagy volt a babam es nagyon magasan is volt. Valoszinuleg a terhessegi hormonok miatt pedig gyengebben mukodott az izomzatom.

Nekem nyelocso gyulladasom is lett a gyomorsavtol, azutan jutottam el az ulve alvasig, mert mar tenyleg kibirhatatlan volt a helyzet es akkor mar a fajdalom is.

A megvaltas akkor volt, amikor 38 hetesen beekelodott a fiam feje, leszallt a hasam es gondolom ismet tobb helye volt a gyomromnak. Azzal megszunt teljesen a gyomoreges (helyette lett aranyerem, de az mar masik sztori).

Egyebkent eletemben nem volt elotte gyomoregesem, azota sem a kozel 10 eg alatt, ami eltelt. A masik terhessegemnel sem volt, mondjuk ott kisebb lett a gyerek is majd egy kiloval, illetve soha nem is volt olyan magasan a pocakom, mint az elso babaval, szerintem ezek miatt nem jott vissza a savam.

2017. márc. 10. 07:31
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem is a Gaviscon segített, gasztrós ajánlotta - valami kálciumos "bevonatot" csinál kaja fölé. A kevesebb szénhidrát is jó ötlet, mert az több gázt termel a belekben és az feljebb tolja a gyomrot. Mindenképp többször egyél kevesebbet, jól megrágva és persze 3 órával lefekvés előtt már nem kéne - kivéve, ha az éhség is savat csinál nálad, de akkor marad sajna az ülve alvás.
2017. márc. 10. 07:38
 15/19 anonim ***** válasza:
Ludea nekem is bevált.
2017. márc. 10. 07:46
 16/19 babyboom567 ***** válasza:
Nekem egy darabig a rennie bejött, aztán már nem,a tej is jó volt pár napig,próbálkoztam mindenfélével, hogy mit ne egyek vagy egyek,az sem vált be,a vége felé olyan savam volt akár pár korty víztől is ,hogy sírva fakadtam mert fájt.Aztán megszültem és elmúlt,kb szülés után 2 nappal semmi bajom nem volt.Kitartás
2017. márc. 10. 09:49
 17/19 nanaszka ***** válasza:
Èn citromot facsartam ki ès azt ittam... lùgosìt amùgy
2017. márc. 10. 10:55
 18/19 anonim ***** válasza:
73%

Tejet ne igyál: hosszútávon csak fokozza a tüneteket, ha átmeneti enyhülést is okoz.

Ne renniet- szedj, mert ekkora mértékű savval orvoshoz kell fordulni!

Ami a családban bevált, az orvos mellett:

-semmi tejtermék

-semmi cukor

-semmi gyümölcs

-semmi fehér liszt

-sport

Maradt a zöldséges, húsos, kiegyensúlyozott étrend, és a sport. Furcsa módon az is csökkenti a tüneteket. És orvos, mindenképpen! Meg kell nézetni a gyomrod, hogy a sav visszaáramlását szervi elváltozás okozza-e (reflux) vagy sima savtúltengés.

2017. márc. 10. 11:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy jó nagy korty a citromléből! Nekem is iszonyú sok savam volt terhesen, sőt még most is ha olyan ételt eszem, és semmi nem segített rajtam. Amíg azt nem mondták próbáljam meg ezt. És 10 perc után hat. Mivel az lúgosít és a gyomorsavat közömbösíti
2017. márc. 10. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!