Mit/hol kell intézni a tgyás-sal kapcsolatban?
Szia!
Ez úgy müködik, hogy amikortól TGyÁS-ra akarsz menni, aznap, vagy egyhéttel(pár nappal) elöbb lemész a körzeti háziorvosodhoz, és kérsz Táppénzes papírt TGyÁS-ra.Ott megkérdik mikorra vagy kiírva, és kiszámolják mikortól veheted igénybe.Ha nem TB kifizetőhely a munkahelyed akkor:
ha megszületett a babó, és megkaptad az anyakönyvi kivonatát, meg a lakcímkártyáját ki kell váltanod a TB kártyáját.Ezekkel, meg egy kitöltött TGyÁS igénylő lappal bemész az illetékes OEP-hez leadod a papírokat, iktatnak, és kb. 1-2 hónap múlva megkapod vissza menőleg onnantól hogy igényelted egyben a TGyÁS-t, és onnantól meg havonta.
Ezt onnan tudom, hogy 2 éve szültem, és nekem nem TB kifizetőhely a munkahelyem.Asszem akiknek az azoknál, könnyebben és gyorsabban mennek ezek a dologk.Akkor esetleg a könyvelésen kérdezz utána.
Remélem tudtam segíteni! :)
23h kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!