Ha eddig magam után fizettem a tb-t, akkor szülés után kell valamit intézni ezzel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy be kell-e menni valamilyen papírt kitölteni hogy ne kelljen fizetni, vagy ez hogy működik?Sajnos a környezetemben nincs olyan ember aki tudna ebben segíteni.2010. ápr. 9. 12:17
1/3 anonim válasza:
Igen, le kell mondani.Ugyanolyan nyomtatványon amin bejelentetted csak a B jelű lapot kell kitölteni,
2/3 anonim válasza:
Én hasonló cipőben jártam, de a szülés után, a gyes automatikusan jogosulttá tesz az ingyenes eü ellátásra. (nem jelent biztosítási jogviszonyt, de nem kell fizetni az ellátásért)
Az APEH-hez kell beküldeni a kitöltött nyomtatványt, azzal a dátummal, amikor megszületik a babád. Nem kellett mellé semmilyen igazolás, én előre kitöltöttem, és még a szülés napján postára adta a család. Kb 2 hét múlva válaszoltak, hogy rendben van, nem kell tovább magam után fizetnem.
A nyomtatvány nekem még a MEP adta, de az APEH honlapjáról is letöltheted.
3/3 anonim válasza:
Én 14 hónapig még fizettem a hülye fejemmel) múlt hónapban tudtam meg hogy le kellett volna mondani. Kitöltöttem a nyomtatványt,tegnap pedig vissza kaptam az összes befizetett pénzt hál'istennek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!