Terhesség alatt el lehet kapni a kanyarót? És ha igen, akkor veszélyes a babára?
Figyelt kérdés
Semmit nem találtam a neten erről. Persze beoltottak ellene gyerekkoromban. 7 hónapos terhes vagyok. És kb 22 éve kaptam meg az oltást.2017. márc. 4. 18:41
11/13 anonim válasza:
7-es: A Down-kór kromoszóma-rendellenesség, az nem alakulhatott ki a kanyaróvírus fertőzéstől, ne rémisztgesd feleslegesen a kismamát.
Terhesség alatt is el lehet kapni a kanyarót, de ha kétszer kaptál oltást, akkor az valószínűleg megvéd. Semmiképp ne menj betegek közelébe! Nem csak kanyarós, más beteg közelébe se! A babának már nem lenne baja, de ha mégis elkapod a kanyarót, a magas láz nem használ a terhességnek.
12/13 anonim válasza:
Én is ki vagyok akadva miatta. Most lett pozitív a tesztem, 85ben születtem és van egy 3éves ovodásom aki két hetente beteg...
13/13 anonim válasza:
Én is 85-ös vagyik, de sztem nekünk kettőt kellett kapni. Emlékszem, hogy ötödikben mentünk a védőnőhöz(lehet, h hatodik), s kombinált oltást adtak, de csak arra emlékszem, hogy a mumpsz benne volt,mert viccesnek találtam a nevét,s megjegyeztem. Namár, arról olvastam, h 89 utan a 11 éveseket is oltották.(ha igazak a források,máshol csak a 89 után születetteket írja). Viszont rémlik ezzel az oltással kapcsolatban a gyermekbénulas is, de ezek nincsenek kombinálva tudtommal.Én is beparáztam, tanár vagyok, rengeteg gyerek közt,viszonylag közel a román határhoz, s tuti itt is van egy-két nyakas oltásellenes...király
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!