Mióta megtudta a párom, hogy fiúnk lesz teljesen
kisajátította magának és az ő szüleinek, mintha csak
az övék lenne én meg csak egy senki aki csak kihordja
nekik. Ez nagyon rosszul esik. Más is volt már ilyen
helyzetben?
Nekem peldaul a férjemet kérdezték a szülőszobán, raadasul akkor, mikor elvitték mosdatni meg felöltöztetni a gyereket, ő meg ment ugye a csecsemősnővérrel. Szoval nem az, hogy nem engem kérdeztek, egy helyiségben sem voltunk. Mondjuk nálunk nem volt ebből probléma, csak azert mondom, hogy nem olyan biztos, hogy az anyát kérdezik.
2017. márc. 2. 21:38
Igen, de az csak a szülő szoba. Az anyakönyvhöz másnap mennek felvenni az adatokat az anyukágoz. :)
2017. márc. 2. 22:06
A nötkérdezik a szálöszobán? Nálunk egyiknél sem engem kérdeztek.
2017. márc. 3. 03:06
Figyelj ez nagyon nagy döntés, életre szól, hogy mi lesz a neve. Teljesen igaza van annak aki azt mondja hogy nem kell ezt az apai nevet erőltetni, nekem olyan mintha ezzel el akarnánk kötelezni a gyereket hogy "apjára üssön". Én nagyon szeretem a férjem, de szeretném ha nem csak rá ütne, hanem egy kis egyéniség lenne, nem pedig a egy "kicsién".
Azzal hogy ha most engedsz akkor a baba születése után lehet ez még rosszabb... Na akkor már fizikailag is ki tudják majd sajátítani. Szerintem ha ezt nem akarod, most lépj és csapj az asztalra. Vagy hanyagold a név témát, majd eldöntöd és szülőszobán benyögöd apuka előtt hogy akkor ez a név lesz.
Amúgy én is sok konfliktusba mentem bele anyósommal. Például nagyon zavar ha szó nélkül a hasamat fogdossa, szóltam neki, megsértődött, azóta megbékélt és legalább nincs hassimi.
2017. márc. 3. 07:53
19-es vagyok,a 20-assal teljesen egyet értek!!!Pontosan ezt tenném ha ilyen helyzetben lennék.Az én férjem Tamás,nem csúnya név,most fiúval vagyok várandós de kikötésem volt hogy nem lesz Tamás!Második névnek ok,semmi akadálya,de egyébként együtt választottunk nevet neki.Írj listát azokról a nevekről amik neked tetszenek,a párod is írjon ha szeretne párat és azok közül válasszatok közösen!Nem ő!Nem mamáék!Nem a pap!TI KETTEN!Ugyanigy már most szedegesd össze mibe nem engedsz beleszólást (szoptatás,etetés később,alvásidő,látogatás,pl ne állitson be nagyika amikor ő jónak látja hanem előtte egyeztessetek,fürdés stb) bármi amibe bele lehet szólni.Tessék határozottnak lenni!Mitől félsz?Vagy most megmutatod,hogy ki az anyja a kicsinek vagy hamarosan mindenki téged fog nevelni és épp így a babát is!
2017. márc. 3. 09:58
26/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítést és a tanácsokat!!
Sikerült megbeszélni? Jutottatok valamire?
2017. márc. 3. 16:36
Apóséknak mondd, hogy a te családodban is minden fiu az üknagypapa nevét kapja, aki viszont nem Joci. Akkor most melyik családot kell figyelembe venni? Az apáét,mert patriarchatus van vagy anyáét, pld mert lányoké az elsöbbség?
2017. márc. 4. 07:09
Kapcsolódó kérdések: