Nagyon félek a toxoplazmózistól? Már átestetek rajta terhesség alatt? Lett vmi baja a babának? Hogyan védekezzek?
Szia.
ne aggódj, a lényeg hogy az alommal ne érintkezz!
nekem 2 cicám van és végig ugyanúgy játszottam velük és szeretgettem őket mint előtte.
Toxoplazmózist rosszul megmosott zöldségtől is kaphatsz...
Szia. Én is nagyon aggódtam emiatt. Minden zöldséget, gyümölcsöt mossál alaposan meg, főzés közben ha húsételt készítesz, ne kóstold meg csak ha már teljesen megfőtt. Ha nyers hússal dolgozol, feltétlenül alaposan moss kezet és figyelj arra, hogy húsos kézzel ne nyúlj a szádhoz stb.
Ha van kerted, amibe jár a cica akkor az éven ne kertészkedj. A földben több mint egy évig megél a vírus. A macska szőrén is ragadhat, úgyhogy mindig moss kezet cicázás után. Az dobozkáját pedig ne te pucold ki.
Ha ezeket betartod tuti nem lesz gond.
Én 29 hetes vagyok, eddig kétszer nézték. Még nem estem át a fertőzésen és sajnos így fogékony vagyok rá. Próbálom én is tartani, csak nehezítésként most fialt le a cicám, úgyhogy még 4 kiscica is csatlakozott a kockázati tényezők közé.
Ha esetleg megfertőződsz sincs nagy gond, ha időben észre veszik, nyugi......
Figyeld nem e fájnak influenza szerűen a végtagjaid, nem dagad e a nyirokcsomód esetleg nem e vagy lázas. Állítólag ezek a tünetei.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!