Ha korhazba megyek NST-re de pont a fogadott orvosom fog ugyelni akkor is fizetnem kell?
Nem.
A maganszolgaltatasert fizetsz, az allamira ott van a tb-d.
Az nst a korhazban lesz, ott ezert nem kell adnod penzt.. Az egy dolog, hogy epp bent lesz az orvosod.
Nalunk pl a szulesznok csinaltak az nst-t, amikor vege volt, akkor hivtak orvost, aki megnezte az eredmenyeket, beirt a kiskonyve, pecsetelt, ha valami egyebb is volt (kenetvetel, vagy valamilyen panasz), akkor vizsgalt. Ha nem volt epp semmi ilyen, akkor a dokival kb 2 percet talalkoztam.
Nyilvan ha bent lesz a sajat orvosod, akkor mondod, hogy ki a dokid es ot hivjak, hogy ertekelje az eredmenyt, ha nincs bent aznap, akkor mas orvos megcsinalja.
Az en orvosom peldaul direkt ugy hivott be nst-re, hogy o is bent legyen, mindig mondta a szulesznonek, hogy melyik napra adja a kovetkezo idopontot.
A 36.het utan mar nem is hivott soha a maganrendelojebe, mindig a korhazban talalkoztunk, ott vete le a kenetet is, nezett mehszajat, csinalt egyszer uh-t.
Egyszer probaltam meg adni halapenzt (epp az uh utan) es el sem fogadta.
Ha a maganrendelobe jarnal nst-re azert fizetni kellene (de kevesebb maganban is az nst, mint egy komplett vizsgalat).
Nekem mindig az orvosom adott idopontot nst re.es mire vegeztem mindig jott is,es o ertekelte,plusz vizsgalt ha kellett.
Ilyenkor mar nem fizettem,nem is kert.
34-35 hetesen voltam utoljara a rendelesen,akkor fizettem utoljara.pedig az elso kettot boven tulhordtam,es az utolso 2 hetben 2 naponta jartam nst re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!