Járt már valaki úgy, hogy a fogadott dokija pont szabin volt és másnál szült?
Az enyém táppénzen volt, utána sem tolta be a szobába az orrát (pedig komplikált sürgősségi császár lett végül).
Egy fityinget sem kapott, csak az ügyeletes, aki végül műtött.
Igen. Második babával nyaralt, így akkor tudtam, hogy nem lesz ott, harmadikkal meg nem ért volna be. A szülésznőm mindkétszer szépen levezette a szülést.
Én nem adtam sem ügyeletesnek, sem a dokimnak így, mivel nem volt dolguk igazán. Az orvosomhoz meg járok továbbra is, mindig fizetem az aktuális "fizetni valót", de nem többet.
Nekem Anyukám volt ilyen helyzetben. Amikor még anno az orvosa megvizsgálta, de még volt 2 hete hátra velem, akkor azt mondta neki, hogy kiírt időpont előtt nem fogok megszületni, és másnap elutazott. Másnap megszülettem. így nem a fogadott dokijánál szült. Nem értem ezeket az orvosokat.
38+5hkm
Az enyém is szabin volt, de már előtte vagy két hónappal szólt, hogy mikor megy szabira, és beajánlott nekem 3 kollégát, hogyha véletlenül nem lesz ott, akkor olyannal szüljek aki szimpi nekem.
Aztán a szülésznő választott közülük:)
Aki bejött, annak adtam, annyit, amennyit a szülésznőnek, a saját dokimnak meg nem adtam semmit, hiszen nem is volt ott.
Nekem nem a dokim, hanem a szülésznőm nyaralt épp. De nagyon kedves volt odaszólt a szülőszobára, már vártak, és kiemelten kezeltek a kérésére, sőt tudósítottunk is közben neki. Másnap már dolgozott, benézett hozzám, és akkor mondta, hogy hazajött volna ha nem másfél óra alatt szülök meg. :D Pénzt nem adtam neki, de végül is az én babámnak volt előbb sietős dolga, miért ne mehetett volna el a hétvégére 2 napra.
Most a kistesóval viszont remélem már szülhetünk együtt, és nem jön közbe neki semmi. :)
Az én dokim szabadságon volt, tudtam előre, mikor megy el. A kiírt nap előtt 2 nappal szültem, 2 nappal később jött vissza a nyaralásból... Ügyeletes dokinál szültem, neki adtunk egy kisebb összeget, azért nem többet, mert neki nem kellett külön miattam bejönnie, és mivel úgyis ügyeletes volt, kapott a munkájáért fizetést, és más szülő nőkkel is foglalkozott.
A fogadott dokimnak nem adtunk pénzt, épp eleget fizettem neki a magánrendelésen. Ráadásul a kórházban még csak rám se nézett, pedig megtehette volna.
Ha helyettesítő dokit hívtunk volna, annak odaadtuk volna a fogadott dokinak szánt összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!