Szóval vérszegény vagyok. Szedek folsavat, amit előírtak, de nem tudom, ennyi elég-e. Évek óta vérszegény vagyok már.
Most a terhesség miatt enni is alig bírok, minden jönne inkább kifelé, nagyon nehéz leerőltetni a minimális adagot is.
Azt mondták, a vörösbor is jót tenne. És bár undorodom tőle, ha javítana ezen a gondon, hajlandó lennék inni belőle. Mit gondoltok, nem árt a babának egy fél pohárka alkalmanként?
Terhesség alatt semmilyen alkoholtartalmú italt ne igyál mert pillanatok alatt a babához kerül. És még kis mennyiség is káros lehet!
2017. febr. 27. 13:29
12/20 anonim válasza:
Ugye az alkohol károsítja az agyat a vesét és a májat mindenképpen. A te testedet is károsítja még egy pohárka is, de nagyon gyorsan regenerálódik is(mert ugye csak egy pohárról beszélünk).
Az alkohol egy az egyben bekerül a vérbe és onnan a magzat vérébe is. Neki még növekvöben vannak a szervei az agya, teljesen fejletlen. Nála az alkohol oriási peorblémákat okozhat.
A vitamin készítmények pont erre vannak, hogy a vasat is pótoljak. A terhesség alatt rendszeresen van mérve a vas szint is, és a doki szolni fog ha túl alacsony.
2017. febr. 27. 13:51
13/20 anonim válasza:
Alkalmanként fél pohár a vérszegénységet el nem mulasztja, de a folsav sem. Vasat nem írt fel a doki? Azért a vaskeszitmeny és a bor közül választva, én terhesen tuti, hogy a vasat választanám, ahogy tettem is. Annak ellenére, hogy nem terhesen iszok rendesen, főleg vörösbort. Nah de terhesen eszembe se jutott volna, hogy ez legyen a gyógyír a vérszegénységre. Egyébként ez a napi 1 dl kevésnek tűnik, de 6 hónap alatt ez már közel 20 liter bor. Így azért már más a leányzó fekvése, nem? Én nem terhesen megiszok ennyit fél év alatt, nah de babával a hasamban nem lettem volna képes rá.
2017. febr. 27. 13:56
14/20 anonim válasza:
Édesanyámnak annak idején,30 éve ajánlották vérszegénységre az Egri bikavért,meg a májat mikor velem volt várandós. Ma már sem az alkoholt sem a túlzott máj fogyasztást nem ajálnják a terheseknek. Nála akkor bevált,bár azóta sem eszi meg a májat és issza meg a bikavért úgy megutálta. Én egyébként Maltofert szedek. A vitamintablettától semmi bajod nem lesz,főleg,ha szükség van rá.34hkm
2017. febr. 27. 13:56
15/20 anonim válasza:
Gyereknek nem árt, de ha undorod van tőle, akkor az is vissza fog köszönni.
Ha elmúlnak a rosszulléteid, és már bírsz enni, akkor sok vörös hús, máj ami jó, mák meg még jó pár élelmiszer. De a bortól sem lesz semmi bajotok.
Vastablettát is szedhetsz, viszont az sokaknál szorulást okoz. Vannak még patikában kapható gyógynövényes italok, abból is van vasas, nekem azt javasolta az orvosom, bitang drága. Személyes véleményem szerint undorító is.
2017. febr. 27. 13:58
16/20 Mojjo válasza:
Miféle emberek járnak ebbe a rovatba? Lepontozzák azokat a válaszokat, amiben kérjük a terhes kismamát, hogy ne igyon alkoholt, nehogy akár csak minimálisan növeljük az esélyét annak, hogy baj lesz... Komolyan, ti normálisok vagytok? Egy kicsi életről van szó, egy nemsokára világrajövő babáról. Csak azért, hogy hűha, pontozzunk le, mert milyen jó... Más rovatokban még oké, de itt... Elképesztő, és alja undorító dolog...
2017. febr. 27. 14:30
17/20 anonim válasza:
100% gránátalmalé is jó, ha naponta iszod. Illetve cékla. Emellett írass fel az orvosoddal vérképző gyógyszert. Bár ezt magától is írnia kell, ha valóban akár csak súrolod is az alsó határt.
2017. febr. 27. 14:48
18/20 anonim válasza:
Annyi marhaságot csináltak régen, de még szerencse, hogy fejlődik az orvostudomány.
Ha olyan rossz lenne a vérképed, a doki írt volna vasat. De ha terhesen aggódnék a gyerek egészsége miatt, inkább a céklalevet választanám...
A femibion vas egyébként szintén nagyon jó. Nem okoz szorulást.
Aztán sírós babát sem pálinkás kenyérrel nyugtatunk meg...
2017. febr. 27. 15:01
19/20 anonim válasza:
A céklás válasz a megoldás.
2017. febr. 28. 13:57
20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Zabálom a céklát, bár már nem akar lemenni, de igyekszem majd még többet enni, meg megpróbálom a gránátalmalét. Egyébként igyekszem vörös bogyósokat is enni. nem lehet mondani, h a bor volt az első ötletem, de inkább hagyom is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!