Mostanában mindenkinek van orvosa, én viszont nem választottam, mert szeretném azt a pénzt a kicsire költeni. Nagyon gáz vagy ciki, ha megyek majd a szülésre és ha kérdezik, mondom, hogy nincs orvosom?
Még én sem fogadtam orvost, és lehet, hogy nem is teszem. Nálunk a védőnő nem javasolta a orvos választását. Sokat érdeklődtem ez után, de lehet, hogy megfogadom az orvost és amikor a szülésre kerül a sor, még akkor sem biztos hogy nála fogok szülni, hisz nincs rá garancia.(és akkor hiába fizettem 9 hónapig a magánrendelésre)A barátnőm most szült, ő sem fogadott orvost, és gyönyörű egészséges a kislánya.
Persze az előnye is megvan a fogadott orvosnak, hiszen nem kell várni annyit a vizsgálatokra...
12 hetes kismami
Én azért örülök, hogy vannak akik így gondolják. "Sajnos" én sem engedhetem meg magamnak a magán orvost, a terhesség elejétől itthon kell lennem, nehogy baj legyen.
NEM VAGY EGYEDÜL!!!
(az első válaszoló) 12hetes kismami
köszönöm a válaszokat!Örülök,hogy nem vagyok egyedül:)))
Boldog babavárást!:)
Sok kismaminak nincs orvosa, szóval emiatt ne aggódj.
Nekem van fogadott orvosom, de csak azért, mert személyesen azt tapasztaltam, hogy amíg nem volt orvosom, addig letojták nagy ívben az SZTK-ban a fejemet. Nem vizsgáltak meg normálisan, egyáltalán nem voltak segítőkészek. Annyira szomorúnak tartom, hogy terhesen azt kellett megtapasztalnom, ha nem fizetek valakinek, akkor akár el is patkolhatnék a folyosón. :(
Így választottam egy dokit, ő normális, megvizsgál, tájékoztat mindenről, de meg is kéri a pénzt érte. Viszont legalább egyáltalán nem kell megjelennem SZTK rendelésen, nem kell a bunkó, pénzéhes dokikat látnom. :S
Szülésnél pedig éppúgy kötelessége az ügyeletes orvosnak segíteni majd neked, mint ahogy nekem az én orvosomnak.
Na meg attól még, hogy az ember van fogadott orvosa, az sem tudi, hogy a szülésnél ott tud majd lenni.
szió. én ugy vagyok vele, hogy igy is a gyerekre koltom :D
en nagyon rosszul viselem a terhesseget, tudod rosszullét, hanyas (igy kozeledve a 20. héthez is), stb, sajnos nem nagyon birnam a korhazi legkort, meg a varakozast, meg az ilyesmit. foleg emiatt van fogadott dokim. .. aki persze a korhazban is dolgozik, és gondolom rengeteg hozzam hasonlo beteget lat ott el ingyen, szoval a szakszeruseg miatt ne aggodj, sok fogadott orvos dolgozik korhazakban.
nem gaz, es nem ciki, ha nincs orvosod, foleg, ha jol viseled a terhesseget. nekem meg az hatalmas megnyugvas, hogy barmikor felhivhatom a nodokim, nagyon kedves, turelmes mindig, és nem csak rendelesi idoben..es lehet, hogy nagyreszt szerinte huyesegekkel "zaklatom", de tegnap is, amikor hivtam, nagyon megnyugtatott (4ds ultrahangon voltam, és találtak a babóm plexusában felritkulásokat, és a "kedves" szonografus beijesztett, hogy ciszta, aztan magyarazkodott, de mar keso volt.. doki meg elmondta, hogy ebben a korban gyakori, kar aggodni miatta, fel fog szivodni par heten belul, ebben az idoben relative sok kismamanak van).. szoval az ilyen "aprosagok" miatt jó a fogadott orvos, de nem vagy rossz anya, vagy nem ciki, vagy semmi rossz nincs, ha neked nincs. nyugodj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!