Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lányos anyukák, kismamák! Ti...

Lányos anyukák, kismamák! Ti tapasztaltatok hasonlót? Annyira kiakadok az emberek reakcióján!

Figyelt kérdés
28 hetes terhes vagyok. Kislányunk lesz. Gyakran előfordul, hogy amikor valaki megtudja a nemét, lesajnálóan csak annyit mond, hogy "Nem baj az, az a lényeg, hogy egészséges legyen." vagy, hogy "Nem baj, majd a második." De már miért lenne baj? Annyira rosszul esik. Miért értékesebb egy fiú gyermek mint egy lány? A férjemmel nagyon örülünk, hogy lányunk lesz. Persze a kisfiúnak is ugyanúgy örültünk volna. Ti tapasztaltok/tatok hasonlót?
2017. febr. 22. 13:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%

Lányom van, sose tapasztaltam ilyet (max. a skizofrén nagyapám siránkozott, de ő ezt minden egyes lányánál, lányunokájánál és lány dédunokájánál megtette, úgyhogy sokat nem adok a véleményére).

Az ellenkezőjét viszont tapasztaltam ismerősöknél, főleg az apukákhoz kapcsolódóan, hogy "majd ha megszületik a kislánya, az ujja köré csavarja őt", vagy "bezzeg, ha lánya lenne, többet foglalkozna vele" és hasonlókat.

Szóval szerintem vannak, akiknek semmi se jó. Próbáld ki, hogy mit mondanak, ha azt mondod, fiút vársz. Lehet, hogy akkor is sajnálkozni fognak! :)

2017. febr. 22. 16:48
 12/13 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk nagyim mondta, hogy jó lenne, ha fiú lenne a sok lány mellett, mert párom testvérének 3 lánya van:) Mi meg sokáig mondtuk, hogy csak egészséges legyen.. nagyi is meg anya is mondogatta, hogy Leventének fogjuk hívni, de caak azért, mert én kitartottam a Csaba Péter mellett tiszteletből. De kislány lesz :) és mindenki örül nem is értem régen volt nagy szó, ha fiú, főleg a királyi családoknál, de ma már nincs szerepe
2017. febr. 22. 20:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem nem mondogatták ilyeneket szerencsére. De sokszor olvastam már itt is az ellenkezőjét, hogy sajnálják az anyukát, hogy fia lesz.

Egyébként a dédimamámnak a hetedik gyereke lett először fiú. :D Most van egy ismerősöm, akinél az ötödik lett fiú. Fordított eset:a faluban egy nő bevállalta az ötödik gyereket, hogy "hátha lány lesz", de az ötödik is fiú lett. Őt is sajnálta egyébként mindenki.

2017. febr. 26. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!