Lányos anyukák, kismamák! Ti tapasztaltatok hasonlót? Annyira kiakadok az emberek reakcióján!
Lányom van, sose tapasztaltam ilyet (max. a skizofrén nagyapám siránkozott, de ő ezt minden egyes lányánál, lányunokájánál és lány dédunokájánál megtette, úgyhogy sokat nem adok a véleményére).
Az ellenkezőjét viszont tapasztaltam ismerősöknél, főleg az apukákhoz kapcsolódóan, hogy "majd ha megszületik a kislánya, az ujja köré csavarja őt", vagy "bezzeg, ha lánya lenne, többet foglalkozna vele" és hasonlókat.
Szóval szerintem vannak, akiknek semmi se jó. Próbáld ki, hogy mit mondanak, ha azt mondod, fiút vársz. Lehet, hogy akkor is sajnálkozni fognak! :)
Nekem nem mondogatták ilyeneket szerencsére. De sokszor olvastam már itt is az ellenkezőjét, hogy sajnálják az anyukát, hogy fia lesz.
Egyébként a dédimamámnak a hetedik gyereke lett először fiú. :D Most van egy ismerősöm, akinél az ötödik lett fiú. Fordított eset:a faluban egy nő bevállalta az ötödik gyereket, hogy "hátha lány lesz", de az ötödik is fiú lett. Őt is sajnálta egyébként mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!