Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tehetnék még, hogy elkerül...

Mit tehetnék még, hogy elkerüljem a folyamatos hüvelyfertőzést?

Figyelt kérdés

Mióta terhes vagyok állandóan ezzel küzdök. Nem viszket, nincs kiütés, nincs színe, semmi ilyesmi, csak a kellemetlen szagú folyás. Az orvos által felírt kúp elmulasztja, de pár hét múlva mindig visszajön.

Csak itthon ülök rá a wc-re, idegen helyen soha. Pisi előtt is megmosom a kezem elővigyázatosságból, hiába nem érek a nunimhoz olyankor, de már mindentől félek... pisi után nedves intim törlőkedőt használok (xepil márkájút). Fürödni nem szoktam, csak tusolni. Tusoláskor intim lemosóval mosom. A férjem pisilés után mindig megmossa magának, de külön, szex előtt is lemossa az intim lemosómmal, nehogy valami bacit ő adjon nekem. Pamut bugyit hordok, semmi nylon, de még csipke se. Úgy érzem már magam, mint aki egész nap kínosan ügyel arra, hogy steril legyen alul, mégis eltelik pár hét és büdös a folyásom :'(

Mit tegyek, mkt használjak, hogyan kerülhetem ezt el? Aggaszt, mert nem akarom, hogy a babának baja legyen tőle.

2017. febr. 21. 22:04
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Hasonló problémával küzdök. 😞 Ha kezelve van, akkor a babának nem lesz baja. Amit olvastam, hogy ilyenkor érdemes óvszert használni, illetve a hüvelykúp használata után valamilyen tejsavas hüvelykúpot is érdemes használni. De ha hajlamos vagy könnyen összeszedni ilyen fertőzéseket, akkor sajnos ez az egész terhességedet végig fogja kísérni.
2017. febr. 21. 22:17
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos az intim törlő és mosakodó használatától is lehet mert csökkenti a természetes védekezőrendszert.
2017. febr. 21. 22:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a törlőkendőt és az intim lemosót egy életre, minden bajod megszűnik. A férjedet meg nem kell kínozni a mosogatással minden pisi után, elég fürdéskor meg szex előtt. Viszont kérd meg, hogy ő se üljön rá idegen wc-re, mert simán hazahurcolhat dolgokat. (Lehet kapni ülőkepapírt vészhelyzet esetére, vegyél neki.)
2017. febr. 21. 23:10
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Az kimaradt, hogy használj babaszappant a lemosó helyett.
2017. febr. 21. 23:10
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk a szexet eleve elfelejthetnétek, ha ez a baj, mert nem kell baci, elég a más ph-jú sperma is a hüvelyflóra felborulásához (az arra hajlamosaknál nem terhesen is megesik, de ők nem is vetélnek el tőle).

Intim törlőből, lemosóból csakis illatmentes (xepil nem az).

Probiotikus hüvelyflóra visszállító kúp kúra után ÉS megelőzésre is.

2017. febr. 22. 07:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Én világéletembe minden vackot elkaptam, hiába vigyáztam. DE! Amióta sószappant használok nem kaptam el semmit. Igaz valamikor egy kicsit csíp, de nem vészes.

A bióboltokba lehet kapni. Férjem is ezt használja, neki is bevált.

Védőnőt megkérdeztem azt mondta nagyon jól tesszük, h ezt használjuk.

Hagyd ezeket a vacak intimlemosókat, mert szärok. :)

2017. febr. 22. 07:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Ugyanez van velem is mindig. A dokim multkor klionDt irt, majd utana genia92.. egyelore hasznalom es remenykedem hogy jobb lesz! :(

Te milyen kupokat hasznaltal eddig?

2017. febr. 22. 08:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi a baj a babaszappannal? (Nyilván külsőleg.) Nekem a doki mondta, és teljesen bevált.

De mindenki azt használ, amit akar...

2017. febr. 22. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:
69%

Nekem is így volt és a legtöbb helyen a teafa olajat javasolták bugyiba cseppenteni mert fertőtlenít, baci és gomba ölő.

Másik tipp: én mosás után vasaltam a bugyikat, mert hiába a mosószer, simán a textilben maradhat a fertőzés. A vasalás ezen segíthet.

2017. febr. 23. 12:45
 10/10 anonim ***** válasza:

A babaszappannal az a baj, hogy rosszfelé tolja el a ph-t, mert nem egyezik a hüvelyével és ezzel nem segít, hanem árt.

A teafaolaj pedig nem ajánlott terhesen.

Lactofeel nekem bevált. Sajnos nem kapok utána jutalékot, pedig egy vagyont ráköltöttem terhesség alatt.

2017. febr. 23. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!