Egyik ismerosom nem emlékszik mikor volt meg utoljara neki mivel rendszertelenül jon meg neki. Igy az orvos hogy tudja kiszamolni a szules idopontjat?
Azért az erős, hogy napra pontosan, amikor a mérés módjából adódóan könnyen el lehet mérni és milliméterek konkrétan heteket jelentenek. 1-2 hét eltéréssel ezért nem is szoktak foglalkozni.
12. hétig egyébként 2 héttel volt "fiatalabb" az első és végül 38. hétre jött teljesen éretten.
5-os: megis mikor jelentenek milimeterek heteket?
Mar 6 hetes kortol 1 mm-t no az ulomagassag NAPONTA. Kb 9-10 hettol meg tobbet.
Tehat meg 9 heteseig is ha 5 mm-t mernek el, az is csak 5 napot jelent, utana ennyit sem.
Kesobb (14-16 het utan) meg mar lenyegtelen ez a terhesseg kora szempontjabol, mert akkor mar egyenileg fejlodnek a babak.
Nekem is ez volt, soha nem jött meg 2x ugyanakkor, így sosem "vártam" hogy na akkor holnap vagy jövőhét kedden jön meg, mikor megjött felírtam és ennyi (bár azt sem teljesen pontosan, mert mielőtt rendesen megjött volna általában már 2 nappal előtte mutatta halvány jelét, de azt még nem tulajdonítottam menstruációnak. Abban az évben 3x nem írtam fel, hát pont az utolsó kellett volna! Mikor kérdezte az orvosom mondtam hogy nem tudom, mondta hogy mondjak egy kb dátumot, mondtam, pedig akkor biztosan nem volt meg! Végig azt a dátumot használták, sosem korrigáltak, végül az így kiírt nap előtt 8 nappal szültem egy egészséges tökéletes méretű babát.
Szerintem mondja el az orvosnak hogy pontosan nem tudja, ha az előzőeket tudja számoljon egy átlagot és az alapján saccoljon egy dátumot! Ha nagyon eltér úgyis korrigálnak majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!