Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csütörtökön ill. pénteken...

Csütörtökön ill. pénteken voltam a 12. h uh-on, visszahivtak és most elküldtek pestre is, genetikára. Vastagabb a takaróredő mint 3 mm és a fejbőrön aodema láttak, ezert küldtak tovább.2 orvos nézte, csüt+ pénteken is nézték. Valaki segitsen?

Figyelt kérdés
már van egy másfél éves kisfiam. igaz hogy családi - nem a férjemmel, hanem az ő családjával gondjaink voltak és vannak, és az tény hogy nagyon sokat, szerintem túlságosan is sokat idegeskedtem. ezenkivül, sokat sokszor 3 heteket egyedül vagyok és minden rám marad sokat cioekedtem. a gyereket is meg a sokszor egy hétre elegendő bevásárolt cuccot is. eddig minden vizsgáaton rendbwn volt minden, egyedül a vizeletem nem stimmelt a laborban, vért is találtak benne, illetve gyulladásra utaló eltérések voltak. szóltak h figyeljem a vizeletemet, de nem küldtek el semilyen más vizsgálatra. aztán csütörtökön volt a 12. h gen. uh. ahol már fél óráig néztek, hasi ill. hüvelyi uh-al is, már meg sem mutatták, aztán péntekre visszahivtak ahol még egyszer megnézték de már 2 orvos, feji aodemat és a takaroredőt több mint 3 mm-re irtak, meg se mutatták nekem,és felküldtek pestre a semmelweis-re a nőgyógy klinikára hogy ott is nézzék meg. hétfő reggel 8-ra kaptam időpontot. azóta teljesen magam alatt vagyok, és folyamatosan ezen gondolkodom. mi lesz vevelem? velünk? én megértem ha beteg,nem tarthatom meg, de ezt az egészet azt nem tudom hogyan fogom végigcsinálni ha pesten is kijelentik hogy nem egészséges, és meg kell szakitani. febr 7-én mensiztem utoljára. kérem valaki segitsen, most iszonyatosan szükségem van minden kedves szóra és őszinteségre!!!
2010. máj. 8. 21:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a nyaki redő 3.5 volt, és teljesen egészséges a lányom!Ödéma nem volt a fején, az igaz, de nyugodj meg, biztosan minden rendben lesz!!A 12 hetes magzat még nagyon apró, és egy nagyon jó képfelbontású uh segítségével tudnak csak pontos diagnózist adni!!Remélhetőleg az ödéma is felszívódik majd a fejéről, és egészségeb babátok lesz!!

Rám is a frászt hozták, mégis a 4D bebizonyította hogy egészséges!És valóban az lett!

Kitartás, és majd írd meg mi volt hétfőn!

2010. máj. 8. 22:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

szia!

először is mit is írhatnék mást, mint sajnálom a rossz híreket. azt hiszem az Uh-n már sok midnent ki tudnak mutatni, de azért reménykedjünk. Sajnos ugye vannak nagyon fájó esetek, de itt az oldalon talán egy két kedves szóval segíthetünk neked átvészelni a várakozás idejét....s azt is ha valami rosszat modnanának. De még van remény, gondolom ezért is küldtek még vizsgálatra.

Tudod talán kegyetlen a felfogásom, de ha tényleg beteg a baba, mindkettőtöknek "jobb" ha....nem tudom befejezni, bocs. Talán azért sem mert mi ma láttuk a kicsinket először 4d-n. ma szül az egyik kedves barátnőm, még nem jött sms tőle.

én kívánom legyen sok sok erőd...és hidd el, ha most baj is lenne, azért van egy kisfiad már, tehát biztosan lehet még egészséges kistesója.

írd meg mit modtak hétfőn, nagyon várom és nagyon drukkolok. vigyáz magadra!

2010. máj. 8. 22:08
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

22.08-ass vagyok. no látszik is ahogy az első válaszoló írta hogy nincs minden veszve. nekem a vérvételek voltak rosszak, az UH-k jók, és nagyon úgy néz ki, szeptemberben megszületik az első kislányunk, aki az Uh-k alapján valószínűsíthetőleg egészséges. én igazán 18 hét után tudtam örülni, mikor kiderült hogy nem beteg a pici.

szia

2010. máj. 8. 22:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Kedves kismama! Először is: NE hibáztasd magadat!!! Ez nagyon fontos, mert ha így fogod fel, akkor életed végéig kihat Rád. A sok idegeskedés és cipekedés sem lehet oka annak, hogy nagyobb a tarkóredője a babának. Ha így is lenne, nem ez az oka, ez 100%.

Mivel most állsz a vizsgálat előtt, kérlek, ne pánikolj be. Nekünk a tarkóredő jó lett, viszont az AFP brutálisan alacsony (0,47MoM lett a 0,7-2,5 helyett) lett, engem is küldtek a SOTE-ra rögtön. Te is oda mész holnap. Vigyél magaddal valakit, jó esetben a Párodat, mert amikor a genetikussal beszélsz majd, Ő is bent lehet.

Adatfelvétel, alapos UH (ott a Párod nem lehet bent), utána genetikus. Aki véleményt mond. Ott nagyon profi UH gépek vannak. Ha a genetikus azt fogja mondani, hogy javasolja a magzatvízvételt, akkor érdemes rá hallgatni és megcsináltatni, mert az biztos eredményt ad.

Egy kicsit nyugodj meg, és gondolkozz pozitívan. Másképpen nem is lehet az ilyen helyzetet kezelni, mert ha tovább idegeskedsz, azzal rosszabbat teszel magadnak és a babának is. A baba megérzi az édesanyja szorongásait, ezt nekem pszichológus mondta, mert én is aggódós típus vagyok :(

A babád megfogant, tehát meg akar születni és Benneteket választott családjának.

És lehet, hogy csak vaklárma az egész, és teljesen egészséges a pici baba a pocakodban :)

Meglátod, Pesten rendesek lesznek és mindent elmagyaráznak. És Te is nyugodtan kérdezhetsz a genetikustól.

Szívből kívánom hogy minden rendben legyen. És holnap gondolunk Rád! És természetesen várunk vissza.

Fel a fejjel, semmi nincs még veszve!!!

Szeretettel üdvözöllek így ismeretlenül is,

Myra

2010. máj. 9. 08:39
 5/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is most csütörtökön voltam a 12-hetesen,és nekem is elég sokáig nézte a doki,mert a baba nem akarta mutatni.Szerencsére az eredmények jók lettek!

Neked is az lesz,figyeld csak meg!A dokik meg akik látták uh-n a több mint 3 mm-es eredményt,azok azért küldenek pestre,hogy ott megerősítik vagy sem.

Hallottam már olyat is,hogy baba fekvése nem volt megfelelő,több mint 3 mm-es volt a terkóredő,és őt is felküldték pestre,ott megállaították,hogy 2,5-ös az érték.

Az ödéma felszívódik a baba fejéről ahogy fejlődik!Lehet nem is bagy méretű!

Szerintem ne idegeskedj,mert azzal nem csak magadnak ártasz,mindenképpen a holnapi eredményt várd meg,és meglátod minden rendben lesz!

Én nagyon driukkolok neked!!!

2010. máj. 9. 09:53
 6/15 anonim ***** válasza:

Utolsó vok:

Na?Mi lett az eredmény?

Nagyon izgulok értetek!!!

12+6 h km

2010. máj. 10. 15:26
 7/15 anonim ***** válasza:
Szia, 08.39-es vagyok. Gondoltam ma Rátok. Mit mondott a genetikus?
2010. máj. 10. 16:23
 8/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok!Mi lett az eredményetek??Gondoltam ma rátok!
2010. máj. 10. 19:06
 9/15 anonim ***** válasza:
szia. a második vagyok. valami baj van? itt várjuk a (jó) híreket....írd meg légyszi mi van veletek.
2010. máj. 11. 10:49
 10/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

voltunk hétfön pesten, és hát sajnos ott is kiderült hogy sajnos nem egészséges a kicsi és nagy valószinűséggel kihordani sem tudnám, mert meghalna méhen belül, mert szegénykém olyan beteg. a takaróredő 5,6mm volt és a fején, a nyakán és a hátán ödéma volt, ezért nem tarthattuk meg, a megszakitás leetőségét ajánlották fel minel elöb, mert már 13 hetes 3 napos volt a kicsi. tegnap műtöttek meg. ma már hazaengedtek, de ezt még fel kell dolgoznom, mert nagyon nem vagyok jól, ráadásul már elég nagy is volt. most csak űrt érzek magamban amit nem lesz könnyű betapasztani, de remélem ahogy mindenki mondja ilyenkor az idő majd segit elfelejtetni a gondokat és a bajt és ezt amin keresztülmentem. az elmúlt 1 hetem szörnyű volt, nem kivánom senkinek, a megszakitás megalázó. ha 3 ember kedves volt velem a kórházban sokat mondok, pedig erre lett volna a legnagyobb szükségem, úgyanúgy kezeltek mint egy átlag abortuszos lányt, aki bemegy, utána meg elmegy haza. akinek tudtam kihangsúlyoztam hogy mi van hogy tudják, direkt magán szobát kértünk hogy nyugodtan lehessek ott, és ne zavarjon senki. igen jó hogy kiderült még most, de akkor is nagyon sajnálom és nagyon bánt hogy vajon ennek miért pont velem, velünk kellett megtörténnie. akartuk őt örültünk nagyon már nevet is választottunk, tervezgettünk... de ebből már nem lesz semmi, és úgy érzem ahhoz hogy én megint gyereket tudjak vállalni sok viznek le kell folynia a Dunán, és könnyen elképzelhető hogy ezek után elég lesz nekünk az az egy fiunk aki van nekünk Balázs ...

2010. máj. 12. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!