Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 hetes vagyok nagyon aggodóm...

22 hetes vagyok nagyon aggodóm agykamra tágulata van a babámnak, és még sok a magzatvíz is, volt valaki ebben az esteben?

Figyelt kérdés
egyik héten az agykamra tágulat 8.0mm volt rá másik hétre 10mm , plexus és medialis fal közötti rés 5mm :( de ez nem minden sok a magzatvízem is 12 hetes korom ota :( ráadásul lehet cukor szintem is magas :( ez a baba se így se úgy nem lenne egészséges? Voltam Debrecenbe 4 d uh on és genetikán is vettek vért torch -ot nézik meg nem e esteleg valami fertőzés e . 2 hét múlva kontroll :( de ha vissza is húzodna a tágulat akkor is gond van a sok magzatvízzel és a cukorral is az is vezethez rendelleneséget, úgy hallottam. Nem akarok beteg babát , ha úgy van akkor mi előbb megkéne szülnöm :( :(
2017. febr. 17. 12:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Hát elég szomorú, hogy néhol ennyire nem figyelnek a terhes nőkre... :( Legtöbb helyen ok nélkül is küldik a kismamákat amniocentézisre, máshol meg, ahol nagyon is lenne rá ok, ott meg nem. :(

A túl sok vagy túl kevés magzatvíz nem véletlen, és nem a "túl sok evés" okozza (emiatt ne legyen lelkifurdalásod), hanem felmerül a gyanú, hogy a babával van valami gond.

Az orvosodnak tudnia kell, hogyan küldhet rá. Amúgy nem egy veszélytelen vizsgálat, kb. 1% vetélési kockázattal jár, konkrétan beleszúrnak egy tűt a hasadba és magzatvizet vesznek. Abból rengeteg genetikai betegséget tudnak nézni.

Sajnos azt nem tudom, hogy meddig lehet elvégezni és hogy pontosan mennyi idő után van eredmény, de valahogy meg kell sürgetni a te esetedben.

2.

2017. febr. 18. 21:18
 12/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, sajnos megnéztem a leletemet és az áll benne " A látott Borderline Ventriculomegalia miatt a terhesség nagyságát is figyelembe véve kromoszóma vizsgálat már nem jön szóba " ez akkor azt jelentené , hogy azt az amion t nem lehet már megcsinálni :( :( ....egyébként norm. magzati gyomortelődés van , norm. hólyagtelődés .......
2017. febr. 19. 12:27
 13/22 anonim ***** válasza:
Szia, ha nem akarsz megtartani egy esetlegesen beteg babát, akkor menj be a klinikára, vagy valahova, mert meg szokták csinálni a 21. héten is az amniocentézist! De nincs sok idő, mert csak 24 hétig lehet elvetetni a babát, ha beteg, de meg kel csinálniuk, 21-22. hétig simán csinálnak amniot!
2017. febr. 20. 14:10
 14/22 anonim ***** válasza:
Bocsi, 22. hetet akartam írni.
2017. febr. 20. 14:10
 15/22 A kérdező kommentje:
csak az a baj jövőhéten kell mennem vissza kontrollra és én számitásom szerint meg eddig is úgy véltek 24 hetes leszek akkor már . Csak azt nem értem a genetikus miért írta a leletemre akkor 22 hetes voltam azt h 21 hetes vagyok? Egyébként miért csak 24 hétig veszik el?
2017. febr. 21. 00:36
 16/22 anonim ***** válasza:
24.hét a vetélés-koraszülés határa. Ha a 24.hetes baba megszületéskor él,akkor életben tartják.Ma már ott tart az orvostudomány,hogy vannak babák akik teljesen egészségesek lesznek később,még akkor is ha ilyen nagyon korán érkeznek...
2017. febr. 23. 08:35
 17/22 A kérdező kommentje:
ha megszülném akkor megtudnám hogy egészséges lesz e baba? Mert már nem csinálják meg az amiot de nem akarok 50 - 51 % ban lenni
2017. febr. 26. 15:00
 18/22 anonim ***** válasza:

Persze, ha megszülöd, kiderül, hogy egészséges volt-e, csak ha a 24. héten megszülsz egy amúgy egészséges magzatot, egyrészt nem biztos, hogy túléli, másrészt, ha túléli is, kicsi az esély rá, hogy semmi károsodást nem szendved. Nem véletlenül 40 hét a terhesség..., a 24. héten az még csak egy félkész gyerek. Más dolog, hogy a koraszülötteket próbálják menteni.

Sajnos szerintem te már kicsúsztál az abortusz lehetőségéből, főleg, mert 17-edike óta eltelt másfél hét. Ha másnap megcsinálták volna az amniót, ahogy mondtuk, már meglenne a 99%-os eredmény... bármi volt is a papírodon.

2017. febr. 26. 17:21
 19/22 A kérdező kommentje:
igen ezen én is gondolkoztam eltelt másfél hét igen meglett volna az eredmény :((( sajnos én nem tehettem semmit csak az utasításokat tartottam be hogy menjek vissza 2 hét múlva, és sajnos mondták már nincs rá lehetőség az amnióra :(((( amnión kívűl valami gyors teszt nincs ami még akkor megmondja a választ még ott vagyunk ?? Nagyon félek mi fog történi
2017. febr. 27. 09:23
 20/22 A kérdező kommentje:
még nem történt velem ilyen sajnos 2 egészséges gyermekem van , egyébként is úgy éreztem magam a genetikán nem valami segítőkészek , az hogy levették a torchot az csak egy dolog abból nem sok minden derűl ki :( , nagyon köszönöm a válaszokat
2017. febr. 27. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!