Baj ha ettem 3 kekszet vérvétel elött?
12 vagyok.
Nálunk is van vérkép, de az első trimeszterben a vércukrot nem nézik! Nem kellett éhgyomorra menni.
Ez csak plusz jófejség, hogy egyrészt külön nem rángatnak be a laborba, és a kombinált/integrált teszthez is leveszik egy bökésben a vért... csak uh után át kell sétálni a laborhoz, sem időpont, sem külön háziorvosi beutaló nem kell (nőgyógyász intézi házon belül).
Ha van a családban cukorbeteg akkor már az első trimeszteri vérvételnél van terheléses cukor.
Ha ilyened nem volt és nem néztek cukrot akkor nem baj.
Nekem IR-em van így már az elsőnél néztem cukrot... Egyet kell megjegyezni..., ha cukrot néznek nem szabad enni és inni is csak vizet szabad :) Sajnos ki kell bírni. Cukorterhelésre is mész majd, ott sem szabad enni... pedig az nem lesz egyszerű.
Ha szerencséd van cukrot nem néztek, ha meg igen akkor elszaladsz egy új vérvételre evés nélkül. Terhesen tudom nem könnyű éhezve lenni, de muszáj.
Jó egészséget!
Az első trimeszteri vérvétel nem keverendő össze a kombinált teszttel!!! Mindegyiken mást néznek! A kombinálton azt, hogy mekkora esélye van bizonyos betegségeknek, nem kell éhgyomorra menni.
Az első trimeszteri vérvételen van teljes vérkép, ennek része az vércukorszint mérés éhgyomorra. Emellett van vércsoport, és még pár betegség szűrése, pl. rubeola, toxoplazma stb. Ezeknél mindegy, hogy éhgyomorra van, vagy sem. De mivel a teljes vérképet is ekkor csinálják, nem mindegy ugyebár...
Nem tudom, miért lettem lepontozva, mikor azt írtam, hogy majd megismételteti a kérdező a vizsgálatot, véléményem szerint az időutazás még nem megoldott, tehát ez lesz az egyetlen lehetőség arra, hogy helyrehozza a bakit. Vagy simán eltekintenek az eredménytől, ami elég veszélyes szerintem, de mindenki maga tudja. A második trim-ben úgyis van terheléses vércukor valóban, de az megint más, mint egy egyszerű "éhomi" (így hívják) vércukor.
Én sem tudom miért lettem lepontozva, nem keverem a kombinált/integrált tesztet az első trimeszteri laborral!!
Nálunk (Pécs) egyszerre veszik le a vért MINDENHEZ! A vérképtől kezdve a kombinált tesztig a betegségek szűrésén át a vércsoportig mindenhez, egy bökésben, a 12. héten, uh-kor. Vércukrot nem nézik a vérképhez, tehát nem kellett éhgyomorra menni! (De ha gondoljátok akár be is scannelem a leletemet...)
A legegyszerűbb lenne, ha a kérdező felhívná azt az orvost, aki a beutalót kiadta (nálunk a nőgyógyász, de általában a háziorvos), hogy kért-e vércukrot, esetleg a kiskönyvben is láthatja, ha oda írta a beutalót a doki.
A második trimben már éhgyomri, ott az első vérvétellel leveszik a normál labort is, azután pedig cukorterhelés.... De ekkor ki is hangsúlyozták mindenhol, hogy éhgyomorral kell menni, és kora reggel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!