Normális, h kb 3hete nem nagyon nött? A naptár szerint 9hetes vagyok.
A naptár szerint 9hetes kismama vagyok.
Viszont az előző vizsgálatoknál a pici méretei alapján 7hetes.
2017.01.15.-én: 9,5mm petezsák, 2,8 mm szívmüködés még nem látható. Kb 4,5-5hetesnek tippelt
01.20-án szívmüködés látható. 7hetesnek mondott.
01.26-án 11,2mm 7hetesnek mondott akkor is.
02.03. 15,7mm mondta a picit itt kb 7hetes 4naposnak mondta.
Kicsit megilyedtem, mert 9hetesen sokkal nagyobbbnak kellene lennie.
Az orvos azt mondta, h ne aggódjak, mert valószínüleg később fogant és az a lényeg, h dobog a kicsi szíve.
17.én kell vissza mennem.
A család azt mondja, h azért nem nőtt, mert keveset eszek. a lényeg,h az én hibámból nem nő. De hogy egyek ha minden falat után öklendezem?
Valaki tapasztalt ilyet? vagy inkább ne is reménykedjek, h meg marad pici? Amúgy valószínüleg dec.17.-e után fogant valamikor a pici. Az orvos nézte a peteérésemet.
Hát tényleg kicsit lassabb a fejlődése. Ilyenkor kb. napi 1 mm-t nőnek, nálad viszont csak a fele van meg kb. Ez azért elég nagy eltérés, még bármi lehet. Viszont ehhez nincs köze az étkezésednek, úgyhogy nyugi, nem te tehetsz róla.
Nem akartalak letörni, de szerintem meg jobb tisztában lenni a tényekkel. De kívánom, hogy minden rendben legyen!
Azzal vitatkoznék, hogy a saját ütemükben fejlődnek a babák, ez az első 12 hétre nem igaz. Pont azért lehet uh alapján megallapitani a terhesség korát.
Viszont, ha az orvos azt mondta, nincs baj, akkor neki higgy! Nekem az a tapasztalatom, hogy nem simogatják általában a kismamák lelkét, megmondják kerek perec, ha baj van,vagy lehetne.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Köszönöm a válaszokat! :)
Tegnap este bementem az ügyeletre, mert a WC papír egy kicsit véres volt. Nem volt vészes de azèrt be mentem. Mire odaértünk addigra csak barnáztam.
Megnézte a doki a picit minden rendben talált. Le is mérte 19,4mm. Ezt nem értem 2nappal elötte sokkal kisebb volt. Vagy az ügyeletes mérte le rosszul? Vagy ekkorát nőtt hirtelen? Már nem tudom, h melyik orvosnak hidjek.
Itt mm-ről, tized mm-ről van szó. A pontos mérés nagyban függ az uh gép minőségétől is.
Nagyon együttérzek veled! Idegörlő lehet ez a napi kétségbeesés. Nincs is értelme 2-3 naponta nézegetni, méregetni az embriót, jobban látszódik a fejlődés, amit hetek alatt ér el.
Jó hír, hogy egy másik orvos is azt mondta, minden rendben vele.
Próbálj megnyugodni. Tudom, könnyű mondani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!