Hogy számolják a szülés időpontját? A kismama vagy a baba idejéhez? Márc.20-án volt az utolsó mensim.
Ha változó a ciklusod hossza, akkor uh szerint fogják megállapítani. Márc 20-hoz képest dec 25-én szülsz. Legkésőbb a 12.heti uh-n pontosítják a dátumot, mert eddig az időpontig általában egyformán fejlődnek a babák.
Nekem 35 napos ciklusaim vannak, így uh szerint számolják a terhességemet, ami stimmel is, mert én pontosan tudom, mikor fogant (ovutesztet használtam + hőmérőztem).
A kiskönyvbe majd beírják az utolsó mensi alapján a kiírt napodat, de a 12. heti UH-on majd hozzáírnak plussz napot, vagy elvesznek belőle, mert akkor pontosan meg lehet állapítani, hogy milyen idős a baba, mikor fogant.
De az utolsó 1 hónapban úgysem ez lesz majd a legnagyobb gondod, nyugi. :)
36 hetes km
Szia Kérdező!Én úgy tippelem,hogy Szilveszteri babád lesz.Nekem is változó volt a ciklusom.Úgy magyarázták el nekem,hogy a menzeszem első napjához hozzá kell adni 7 napot és abból a számból el venni 3 hónapot és így meg kapod a napot amikor szülsz elvileg.35hetes km
Boldog baba várást kívánok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!