Kinek melyik magnezium valt be?
Szedtem mar magneb6ot, most beres magneziumot de mar ez sem az igazi.. sokat faj meg mindig a mehem, az alhasam szurkal pedig mar 21 hetes vagyok.
Nektek melyik az ami bevalt terhesseg vegeig?
Boiron Magnézium 300+ 3*1-et [link]
Annyi, hogy csak nagyobb patikában kaptam, a legtöbb helyen csak megrendelni tudták volna.
A védőnő ajánlotta.
MagneB6-tól (napi 1 v. 2 szem) hasmenésem volt.
20hkm
Magnerotot szedek 2x1-et, de csak a megelőzés kedvéért. Ha elég folyadékot iszom, akkor nem görcsölök egyáltalán. Esetleg próbáld meg emelni a folyadék bevitelt.
27hkm
Engem kissé bosszantott, hogy a profithajhászás miatt lehetetlen összehasonlítani a Mg készítményeket, akárcsak ahogy a boltokban is megpróbálják összekuszálni az egységárakat úgy, hogy kilóra/literre/darabra írják ki ugyanazon termékeknél. Miközben magnéziumnál mindenkit egyetlen dolog érdekel: hogy mennyi magnézium épül be a szervezetbe. Úgyhogy számoltam. :)
A Magnesii Citrici-nek én is megörültem, hogy nahát milyen olcsó, aztán kiderült, hogy kb. az egyik legdrágább, mert az 500 mg magnézium-citrátból 77 mg a magnéziumion és mivel csak 90%-a hasznosul, ezért 70 mg magnéziumot kapunk egy tablettából.
Így az ára a tiszta magnézium-citrát por árának a tízszerese. Persze nem baj, hogy nem lehet könnyen túladagolni, mert megmozgathatja a bélrendszert.
A Magnerotban lévő magnézium-orotát még a citrátnál is jobban hasznosuló formula, azonban az 500 mg-nyi Mg-orotátban összesen 33 mg az elemi Mg, amit egyáltalán fel tud venni a szervezet.
S akkor itt van még a Magnosolv, melyben papírja szerint 165 mg elemi magnézium származik Mg-karbonátból, aminek a leggyatrább a felszívódása, összesen 4%, illetve 200 mg elemi Mg jön a 30%-os felszívódású Mg-oxidból, könnyen kiszámítható, hogy 66,6 mg magnéziumot tud felvenni a szervezet egy tasak Magnesolvból.
Nézzük meg a sokat reklámozott MagneB6-ot is azért: 48 mg elemi magnéziumot tartalmaz, azonban laktát formájában, aminek 99%-os a felszívódása.
Vagyis a valóság az, hogy
Magnerot 33 mg/adag
MagneB6 48 mg/adag
Magnesolv 66,6 mg/adag
Mg citrici 70 mg/adag
Napi szükséglet várandósság esetén: 450 mg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!