Normális az hogy a feleségem elképesztően sokat eszik amióta terhes? Nem fog így nagyon sokat felszedni? Hogy szóljak neki?
Csak a folytatását találtam meg, de ha nem te vagy, akkor vigyázz, mert ilyen leszel :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kismama vagyok megis azt mondom egy ferjtol nem gaz ha aggodik emiatt. Sok kismama eszik-eszik aztan 30 kg pluszt probal kinkeservesen leadni szules utan. En pl direktegbeszelem ferjemmel nem viszem-e tulzasba. Ha vki sokat hizik, lehet cukor, toxemia, visszer, minden baj. Persze nem csak a hizastol de attol is.
Elso terhessegnel en is zabaltam sajnos, ferjem szolt ha tulzasba viszem mert ismer hogy majd neki hisztizt volna ha felhizok 90 kilora hogy "miert nem szoltal?" :)
Most masodik baba mellett odafigyelek. Nem feherkenyer hanem teljes kiorlesi vagy rozs vacsira gyumolcs, ebedre heti haromszor fozelek, gyumolcsleves.
Nem vagyok egy gebe, atlag alkatom van de tudom hogy jobb odafigyelni. Kerdezo, te tudod milyen a kapcsolatotok, ha jo, akkor nem fog megsertodni.
Kedves kérdező, az aggódás jó dolog, de a kismama éhsége is :)
Az elején normális, hogy ennyit eszik, én is ennyit eszek, ha nem többet, de 14 hét alatt egy dekát nem híztam és nem is hánytam... A babának van szüksége rá és ennyi.
Egyébként, ha 24 kilót fel is szedne az se lenne baj, mert utána visszaállhat a súlya... Anyukám 48 kg-al lett terhes velem 24 öcsémmel 26 kg- jött rád pedig állandóan hányt, de olyan éhes volt, hogy 3 fogásos ebédeket evett meg napi 6 szor is evett... mégis alig maradt plussz kiló rajta szülés után... kb 6 kg.... és én pl 2600g-al születtem ami kicsi.
Inkább egyen mint éhezzen, mert csak rosszul lesz. Majd kicsit később a 20. hét körül érdemes odafigyelni jobban, hogy ha eszik inkább több egészséges dolgot és kevesebb cukrosat meg szénhidrát dús ételt egyen. Nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos :)
És, ha most aggódsz mi lesz az utolsó két hónapban amikor semmit nem fog tudni enni csak kb madáradagot :D
Boldog babavárást :)
Ha egy no a normalis ketszereset eszi vagy akar csak masfelszereset az a hormonok miatt van, nem azert mert a babanak szuksege van ra meg a baba keri :) 10 hetes magzatnak mekkora gyomra lehet azok szerint a kismamak szerint akik ra akarjak fogni a napi plusz hamburgert? :) Ez aranyos hiedelem egyebkent de jozan esszel nezve nem egy 3 cm-es embrio "igenyli" a masodik tal spagettit fagyival es fel pizzaval, hanem a hormonok megzavarodnak.
Ahogy irtam, elso terhessegnel nem igazan figyeltem erre, most a masodik babanal mar probalok mert tudom, nem a baba lesz egeszsegesebb a napi ket plusz pizzatol hanem en egeszsegtelenebb es az bizony neki sem jo.
Nem kell dietazni (amig a doki nem mondja) de a vedono ugyis szol ha sok a hami :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!