0 Rh negatív anyukák! Van/volt nálatok gond a vércsoportotok miatt? Hogyan gondoztak titeket ebből a szempontból?
Figyelt kérdés
Most (14. hét) tudtam meg, hogy ez a vércsoportom. Utána olvastam, és megijedtem, hogy mennyi problémát okozhat. Apuka rh pozitív. Mire számítsak? (Első terhesség, ikrek).2017. febr. 1. 15:08
1/6 anonim válasza:
Nem okozott gondot, annyi hogy mivel a fiam rh+ lett így kaptam egy antiD szurit szülés után. Ha apuka rh+ valószínű, hogy a gyerekek is azok lesznek, így neked is kell majd akkor kapnod ilyen szurit, de akkor is, ha megcsináltatod a magzatvíz vizsgálatot (de, nem vagyok benne biztos, hogy kell akkor is), vetélés esetén is.
2/6 anonim válasza:
Ugyanilyen vercsoportokkal a fiunk 0+ lett, kaptam antiD-t. Sem a terhesseg alatt sem utana nem volt gond.
3/6 anonim válasza:
Hogyhogy eddig nem tudtad? :O
NEm csak a 0-nál lehet gond, hanem bárkinél aki negatívos. Igazából itt az a fő kérdés, hogy az apuka +vagy-, mert ez határozza a gyereked vércsoportját. Ha negatív, akkor biztos, hogy nem lesz + a gyereked ( ez nem matematika egyenlet :) ) Ha +, akkor előfordulhat, hogy a gyerek is + lesz. Ha igen, akkor a szülést követő pár napon belül, amíg még bent vagy a kórházban, kapsz egy fenékbeszurit.
4/6 anonim válasza:
Szia!Első terhességnél nem lehet gond esetleg a következőknél lehetne ha a baba pozitiv de a születése után mindjárt megnézik a vércsoportját ha negatív akkor nincs teendő ha pozitív kapsz szurit.én is negatív vagyok mindkét fiam az én vércsoportomat örökölte apuka nálunk is pozitiv.ugyhogy ne aggodj nem lessz semmi baj!
5/6 anonim válasza:
3 gyerekem van, mind a 3 pozitív mint az apjuk :) Mindig megkaptam a szurit, terhesen meg annyi volt a különbség egy pozitív terheshez képest,hogy egy üvegcsével több vért vettek le az ellenanyagszűrésekre (nekem össz 3 alkalommal csináltak a 9 hónap alatt)
6/6 anonim válasza:
Nalunk 22. Hettol ajanlott havi anti D szures, van amelyik doki kethetente javasolja. Az en dokim szerint eleg 6 hetente.
Ez eddig nem okozott gondot. Ha a baba rh- kapok en is injekciot. Ennyi 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!