Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmehetek táppénzre, ha...

Elmehetek táppénzre, ha munkanélkülin vagyok?

Figyelt kérdés
Ha minden jól megy,akkor év végén meglesz a babánk,viszont a munkanélküli segélyem leját a nyáron.Mit csináljak?
2010. máj. 6. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem.CSak annak jár táppénz aki dolgozik
2010. máj. 6. 10:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!
2010. máj. 6. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Táppénzre csak úgy tudtál volna elmenni mielőtt munkanélkülire mész, az lett volna a passzív táppénz, ezzel 30 napot nyertél volna. Ha lejár a munkanélkülid akkor azt teheted, hogy önkormányzatnál lehet jelentkezni segélyért, de ennek megvan az 1 főre jutó összege amit nem léphettek túl. Vagy ha van ismerősötök aki be tud magához jelenteni akkor oda menni. Csak akkor fizetned kell magad után mindent. De ha lejár a munkanélkülid akkor fizesd magadnak a tb-t mert akkor nem leszel biztosított.
2010. máj. 6. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!Én is igy jártam!Júliusra vagyok kiirva,januarban lejárt a munkanélküli segélyem.Tehát egy fillért nem kapnék a szülésig.

Én azt csináltam,hogy bementem az önkormányzathoz (szociális osztály) elmondtam milyen helyzetbe vagyok.Adtak nyomtatványokat,kitöltöttem,visszavittem,és attól a naptól kezdve részesülök segélyben.Úgy hívják: aktív koruak ellátása.28 500 Ft-ot kapok havonta,amíg nem születik meg a baba.Ráadásul biztosított is lettem,tehát nem kell magam után fizetni a tb-t.

De!!!Ha a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladja ezt az összeget,akkor nem vagy rá jogosult.Ha "egyedülálló" vagy akkor mindenképp megkapod.

2010. máj. 6. 18:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Előzö vagyok.Még annyit,hogy ha lejár a munkanélkülid akkor 30 vagy 45 napig(nem tudom biztosra) még biztosított vagy a tb felé.És tényleg nem tudsz tp-re menni.
2010. máj. 6. 18:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Akkor majd megyek az önkormányzathoz.

Mindenkinek jó babavárást!Puszi!

2010. máj. 7. 09:37
 7/7 anonim válasza:
Én is ugy tudom,csak az mehet táppénzre aki dolgozik/dolgozott.Ha lejár a tb-d akkor még 45 napig vagy biztosítva.Sajnos én abban a helyzetben vagyok,hogy júniusban lesz meg az 1 év munkanélkülim,így semmilyen segélyre nem vagyok jogosult és még a tb-t is magam után kell fizetnem.
2010. máj. 11. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!