Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet abból kellemetlenség,...

Lehet abból kellemetlenség, hogy nem csináltattam meg a rákszűrést terhesen?

Figyelt kérdés

Utoljára 2008- ban voltam, és évente egyszer, megcsináltattam.2009-ben is voltam, de akkor a doki nem vette le a mintát, mert gyulladásban voltam, így elmaradt.A baba csak úgy jött, nem terveztük még. Az sztk-s orvos, aki megállapította a terhességet, visszahívott, hogy megcsinálja, de nem mentem el.A védőnő is felhívta rá a figyelmet, hogy szóljak a fogadott orvosomnak.Valamiért félek tőle. Nem akarom, hogy ilyenkor bolygassanak.Annyi olyat hallani, hogy utána vérzik az ember stb.És én tényleg odafigyeltem magamra ilyen téren.Vannak nők, akik eleve 2 évente mennek.Szerintetek csináltassam meg?

20 hetes km

2010. máj. 6. 07:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen csináltasd meg. Hamarabb kellett volna, kár volt mostanáig várni, és magadat idegesíteni.
2010. máj. 6. 07:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Mindenképp csináltasd meg. A nőgyógyászod hogy hogy nem szól???

Nekem még egész az elején csinálták meg, mégsem okozott gondot. Gondolj bele, hogy a külső méhszájról veszik a mintát egy pici pálcikával, az orvos meg az ujjaival méri a belső méhszájat turkászva!

2010. máj. 6. 08:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
En 17 hetesen szoltam a dokinak,le is vette nem lett belole gond.
2010. máj. 6. 09:00
 4/11 anonim ***** válasza:
6 hetes voltam,egyből levette a kenetet a doki.Semmi vérzés,vagy fájdalom.Az eredmény azonban P3-as,HPV gyanúval.Hónapok alatt is lehet kóros laphámelváltozás.Ehhez jön még egy kissé legyengült immunrendszer,és ha van benned HPV vírus-aminek többszáz fajtája létezik-mindjárt megmutatja magát.Én sem szűrettem az utóbbi két évben.Bár megtettem volna.
2010. máj. 6. 10:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Meg tudtad tartani a babát? Most hogy vagy?
2010. máj. 6. 10:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Akkor elvileg nem lenne belőle gond, ha levetetném a mintát. Miért ne tudtam volna megtartani a babát? Pont azért nem akartam ezt a citológiát, mert féltem a babát.Jól vagyunk, problémamentes a terhességem, a baba egészséges, minden eredményünk jó.Igazatok van, el fogok menni.
2010. máj. 6. 10:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a következőket mondta az orvosom (professzor, nála szültem, mindenben hallgattam rá), hogy azért 6 hetesen (a terhesség megállapításakor) veszi le a kenetet, mert később vérzékenységet okozhat. Szerintem mindenképpen beszélj a dokiddal, mit javasol, mikor legyen citológiaMivel már félidős vagy, lehet, h azt mondja, várjátok meg a szülést. Ne aggódj, de a jövőben figyelj oda Magadra.
2010. máj. 6. 11:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs, azt az előttem válaszolótól kérdeztem!
2010. máj. 6. 11:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze,a babám itt van a pocimban.Csak a HPV tipizálást nem tudják ilyenkor elvégezni,mert ahhoz ki kell majd metszeni egy kis darabot a méhszájból,amit küldenek szövettanra.Tehát csak a szülés után derül majd ki,mi okozta a P3-as eredményt.Addig immunerősítés,mert nagy százalékban gyógyul,ha erős a szervezet immunitása.
2010. máj. 6. 17:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Jobbulást neked! :)
2010. máj. 6. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!