Hány hetestől lehet érezni a megzatmozgásokat? Melyik a legkoraibb? És mire hasonlít ez az érzés?
Én vékony vagyok eléggé, és a 17.héttől érzem. Először olyan volt, mintha simogatna valami belülről, mintha éreztem volna, ahogy úszkál össze-vissza a babám. Aztán a 20.héttől érzem csak igazán, akkor már érezte kívülről a férjem is, és azóta már egyre erősebben rugdal.
Üdv, 31 hetes kismami
Egyéntől függő ki mikor érzi. Én 13 hetes voltam mikor először éreztem korai volt de tudtam hogy minden rezdülését érzem a Babának. Olyan érzés volt mintha lágyan elhúzná a kis kezét a hasamban később az ultrahang igazolta, hogy ezt csinálja:))
20 hetes kislány anyukája
Én is elég vékony vagyok/voltam (most már ekkora pocakkal nem tűnök túl karcsúnak) és 18-19 hetesen éreztem először a babát. Fent tapad a placentám, így már mindenki zaklatott azzal, hogy vajon miért nem érzem, mert már kellene, már szinte kellemetlenül érintett a téma.
Nah, végül egy elég határozott rúgással tudatta a babám a jelenlétét, nekem nem volt semmiféle bugyborékolás, meg pillangórepdesés, amiről sokan beszámolnak, csak erős és határozott rúgások, kitülemkedések.
Egyébként igen, azt szokták mondani, hogy akinek vékony a hasfala és nem elől tapad a placentája, az hamarabb érzi.
Egyén függő. Van aki már 15 hetesen érzi, van aki a 20. hetet is betölti. Én pl. az utóbbiak táborába tartozom.
Először amolyan csikizést, bugyborékolást érzel a szeméremcsontnál.
Majd később jönnek a vibrálások, jól érezhető mozgások.
Szia!
Én a 16 héttől érzem folyamatosan minden nap.
Elötte is éreztem kétszer éjjel.Mindenkinél más.
Nekem ez a 3.terhességem és mindnél a 12.héttől éreztem a mozgásokat.Vékony nem vagyok inkább sportos.Leginkább este mocorog,amikor kidőlök és olyan érzés mintha v.mi mászkálna ,mindig csak az egyik oldalán érzem a méhemnek.
Néha pedig olyan,mint egy kis buborék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!