Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen lehet napi szinten...

Terhesen lehet napi szinten sportolni fél óra szobabicaj és fél óra taposógép?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Szeretnék sportolni mindennap fél órát a szobabicajjal és mellé fél órát taposógépezni. Ez árthat? Természetesen megkérdezem majd az orvosom is de érdekel a ti véleményetek is. Köszönöm :)
2017. jan. 20. 10:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ovatosan lehet. Sportoltal eddig is?
2017. jan. 20. 10:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Idönként sportoltam.Mikor milyen kedvem volt.De nem vagyok az az eltunyult ember.Napi szinten lépcsőzök a 4. emeletre.Van itthon szobabicajom meg taposógépem és az utobbi másfél hónapban azokat is használtam mindennap.
2017. jan. 20. 10:16
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Bicajt szerintem lehet vegig, a taposogepben nem vagyok biztos. De nem tudok sokat rola, csak abbol gondolom, mert az ugralas/futas az ugye nem jo a magzatnak, es a taposasban is picit mintha ugralnal.. de nem tudom :) kerdezd majd meg a vedonodet szerintem
2017. jan. 20. 10:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a másfél hónap "gyakorlás" elég kevés. Én a szobabiciklit kérdeztem az orvosomtól, azt mondta, hogy felejtsem el, és járjak kismama tornára, ha mindenképpen szeretnék valamit csinálni.

Nem tudom, milyen taposógéped van, ami nekem volt régen, az minden lépésnél "koppant". Ha a tied is olyan, szerintem eleve nem alkalmas sportolásra, én eladtam, mert nem tett jót az izületeimnek. Mondjuk nem volt egy csúcsminőség. Ha a tied is ilyen, szerintem azt nem szabad használni.

2017. jan. 20. 10:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne most akarj rákapcsolni meg fitneszkirálynő lenni,meg fogyni, arra ott volt vagy 20 éved.

Terhesen annyit szabad mozogni maximum, amennyit terhesség előtt mozogtál és azt is fokozatosan csökkenteni kell az idő előrehaladtával, de ez függ attól, mennyire bírod majd, mennyire lesz könnyű a terhességed.

2017. jan. 20. 10:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Első terhességem alatt nem sokat sportoltam és ezért kb 20 kilot felszedtem.Jelenleg a másfél éves gyerekem hordozom (nem nagyon babakocsizunk) és folyamatosan metrozok,lépcsőzök vele szóval eltunyulva nem vagyok. :) Természetesen csak annyit mozognék/sportolnák amennyi jól esne. :)
2017. jan. 20. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:
45%

Bringázni terhesen nem szabad, meg semmi olyat, ami préseli az alhasat. A bicaj pont préseli.

Taposógép se valami jó ötlet, baromi megerőltető.

Ha valaki előtte fitness királynő volt, az más, de ezeket szerintem a dokid se fogja engedni.

Ha aggódsz, h ne hízz, tarts 180 ch-s diétát és sétálj mellé, bőven elég lesz.

2017. jan. 20. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Első terhességem alatt végig taposógépeztem (csak a szülés napján nem). Igaz, én előtte futottam heti háromszor 5 km-t, amihez képest a fél óra taposás az pihenés volt. Most ikreket várok, 35 hetes vagyok. Nem napi szinten,de hetente 3-4x szoktam taposni a kondícióm megőrzése miatt. Igaz, már csak 20 percet bírok egyszerre. Ha nem fulladsz ki nagyon (nem megy a pulzusod 140 fölé), nem görcsölsz, nem vagy nyitva, akkor szerintem mehet.
2017. jan. 20. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!