Terhesség alatt teázás?
Napi 200 mg koffein megengedett.
Szamold ki.
( egyebkent a teamak nem minimalis a koffein tartalma )
Étel/Ital Átlagos koffein tartalom (mg) Értéktartomány (mg)
Filteres kávé (150 ml) 115 60-180
Instant kávé (150 ml) 65 30-120
Koffeinmentes kávé (150 ml) 3 1-5
Presszókávé (30 ml) 40 30-50
Tea
Forrázott tea (150 ml) 40 20-90
Instant tea (150 ml) 30 25-50
Jeges tea (240 ml) 45 45-50
Üdítő és energiaitalok
Kóla (300 ml) 40 35-55
Energiaitalok (250 ml) 80 n.a.
Kakaóból készült italok
Kakaó (150 ml) 5 2-20
Csokoládés tej (240 ml) 6 2-7
Csokoládé
Tejcsokoládé (100 g) 15 3-35
Étcsokoládé (100 g) 90 50-110
Tortabevonó (30 g) 26
Én is rengeteg teát iszok. Ahogy az előző hozzászóló írta,vegyél kizarolag gyümölcsből álló teát. Egy kis citromlével ízesítem es szuper😊
20 hkm
Én is nagy teás voltam, de csak a feketét szeretem. Mióta terhes vagyok, csak reggel iszom 2 csészével (kb. 2,5 dl öszesen), és nagyon ritkán este, de akkor csak 1 csészével.
Szerencsére nem is kívánom annyira.
Persze az se mindegy, milyen teát iszik az ember, mert én csak az erős feketét szeretem (azt is üresen). De ha valaki a gyenge teát szereti, abból ugye többet lehet inni, a gyümiteából és a rooibos teából gyakorlatilag bármennyit.
Amivel vigyázni kell: fekete tea, fekete tea alapú gyümölcstea, zöld tea. Gyógyteát inni (kevés kivételtől eltekintve) egyáltalán nem ajánlott terhesen, pár fajta van csak, amiből egy keveset azért lehet.
Vegyél rooibost, az mentes tea. Én napi egy csésze citromfű teát is iszom. Nyugtat, görcsoldó, immunerősítő. A teákat mézzel citromlével ízesítem.
Ezenkívűl most csipkebogyó teát is bevezettem. Nem filtereset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!